Popa şi Gavrilă, despre conflictul din PSD: Nu vom ceda. Candidatul nostru, sabotat de gaşca lui Ostaficiuc

sâmbătă, 03 octombrie 2020, 01:57
2 MIN
 Popa şi Gavrilă, despre conflictul din PSD: Nu vom ceda. Candidatul nostru, sabotat de gaşca lui Ostaficiuc

După o pledoarie în favoarea punerii grabnice în funcţiune a spitalului mobil pe fondul creşterii accelerate a numărului de cazuri de îmbolnăvire de Covid-19, preşedintele CJ şi al PSD Iaşi a anunţat că nu va renunţa la mandatul de consilier judeţean, obţinut la alegerile de duminica trecută. „Voi merge să verific proiectele pe care le-am început”, a promis Maricel Popa. În acelaşi timp, „vom face opoziţie adevărată în Consiliul Local”.

„La sediul partidului, acei inconştienţi care ştiau că sunt suspecţi de Covid-19 au defilat pe acolo. Acolo trebuie făcută dezinfecţie. Probabil, unii o să fie reclamaţi, pentru că am auzit de la unii colegi că au fost expuşi”, a trecut Popa la chestiuni politice, făcând aluzie la prezenţa lui Cătălin Bulgariu la întâlnirile celor de la Organizaţia Municipală a PSD.

Pe de altă parte, la alegerile locale, „la municipiu a fost un scor slab, care mă nemulţumeşte”, a spus el, anunţând o analiză în cadrul partidului asupra cauzelor. „Regret că n-am luat măsuri atunci”, a adăugat Maricel Popa, referindu-se la scorul slab obţinut şi la alegerile de anul trecut. El a declarat că, la locale, „candidatul PSD la Primărie a fost sabotat de Marius Ostaficiuc şi gaşca lui, grupul de interese”. PSD trebuie să se reformeze. „Vă garantez că toţi cei cinci consilieri de la Municipiu nu vor ceda presiunilor”, a declarat Popa, adăugând că, la fel, „niciunul dintre consilierii judeţeni nu are interese imobiliare, economice, culturale sau de altă natură”. „După alegerile parlamentare, vom pune în discuţie preşedinţia organizaţiei PSD Iaşi. Până atunci, mergem mai departe”, a subliniat el. „Trebuie spus că rezultatul (obţinut la alegeri, n.r.) nu este cel aşteptat. Contextul era previzibil: vorbim la europarlamentare de aproximativ 15 la sută, la prezidenţiale tot de 15 la sută. Vorbim de o stagnare şi o inerţie la nivel de organizaţie municipală şi de un context politic în care şi istoria mai puţin favorabilă, istoria tulbure a partidului în perioada recentă, a lăsat urme care încă nu au fost refăcute”, a zugrăvit, la rândul ei, Camelia Gavrilă tabloul situaţiei din PSD. 

Comentarii