Premieră la Teatrul Luceafărul: scenografie a unui sculptor

miercuri, 11 mai 2022, 22:23
1 MIN
 Premieră la Teatrul Luceafărul: scenografie a unui sculptor

Teatrul Luceafărul din Iaşi a pregătit o nouă premieră pentru cei mai sinceri spectatori, copiii.

Astfel, joi, de la ora 17.30, copiii de toate vârstele vor putea urmări avanpremiera spectacolului „Degeţica” după Hans Christian Andersen, artiştii ieşeni pregătind o versiune pentru sala mică, imaginată de regizorul Ion Ciubotaru. Vineri, pe 13 mai, de la aceeaşi oră, va avea loc premiera spectacolului.

„Am gândit un spectacol foarte fidel poveştii pe care o ştie toată lumea, respectând în dramatizare întreaga naraţiune. Lucrarea literară e atât de frumoasă încât nu era nevoie de adăugiri ori de actualizări. Fireşte, spectacolul nu este o ilustrare, este o creaţie teatrală în care fiecare personaj are caracteristici individualizatoare, care vin din felul în care este închipuit de actori”, afirmă regizorul.

Scenografia spectacolului este realizată de sculptorul Constantin Butoi, care a optat pentru un decor modular, reprezentând diversele spaţii de desfăşurare a acţiunii.

Preţul unui bilet la avanpremieră este de 16 lei, iar pentru un bilet la premiera de vineri este de 20 de lei.

Publicul ieşean va putea viziona duminică „Albinuţa”, de la ora 11, în sala mare, iar de la ora 18, în sala mică, „Peştişorul de aur”.

Comentarii