Primarul, către judecător: Gheorghe Cheşcu mai are o clădire cu probleme!

joi, 17 februarie 2022, 03:00
1 MIN
 Primarul, către judecător: Gheorghe Cheşcu mai are o clădire cu probleme!

O ilegalitate blocată justifică o ilegalitate permisă. În timpul audierii sale, vinerea trecută, de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, primarul Mihai Chirica s-a apărat invocând o altă investiţie iniţiată de acelaşi Gheorghe Cheşcu, pe şoseaua Naţională. În cazul acesteia, solicitarea de emitere a certificatului de edificare nu a fost aprobată de primărie, ceea ce ar arăta că Gheorghe Cheşcu nu ar fi favorizat de municipalitate.

„Acelaşi investitor are, de aproximativ un an şi jumătate, la primărie o cerere de edificare pentru o clădire pe şoseaua Naţională, la intrare fiind o clădire din sticlă, şi nu poate să o edifice pentru că actualii inspectori i-au adus la cunoştinţă faptul că acea clădire nu respectă autorizaţia şi acea edificare este respinsă de doi ani de zile”, a spus Chirica în faţa judecătorului.

Clădirea la care se referea primarul este un imobil de birouri cu 10 niveluri a cărui construcţie a fost începută de Cheşcu în 2018. Investiţia a fost contestată de vecini îndeosebi pentru faptul că ocupă practic tot terenul deţinut de Cheşcu, fără a respecta distanţele impuse de lege faţă de clădirile şi amenajările învecinate. Clădirea a fost deja construită, iar lipsa certificatului de atestare a edificării nu a împiedicat oferirea spre închiriere a celor 11.000 mp ai acesteia.

VEDEȚI AICI ȘI: Dosarul Chirica&Cheşcu – „Stenogramele” dezbaterii. Ce a spus primarul și cum a motivat judecătorul

Comentarii