Prins cu permis fals, un ieșean a fost condamnat cu suspendare

marți, 09 noiembrie 2021, 11:59
2 MIN
 Prins cu permis fals, un ieșean a fost condamnat cu suspendare

Prins la volan cu un permis falsificat, un ieşean a primit o pedeapsă copilărească. Pentru conducere fără permis, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, el a primit din partea magistraţilor Judecătoriei Hârlău o pedeapsă de doar un an de închisoare. Cu suspendare. 

În seara zilei de 27 februarie, poliţiştii aflaţi în patrulare pe DJ 281 au oprit în Satu Nou, comuna Belceşti, un autoturism Audi la volanul căruia se afla Marian Sălăjan. Acestuia i s-au solicitat actele, dar a prezentat doar certificatul de înmatriculare şi poliţa RCA, declarând că nu are asupra sa cartea de identitate şi permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că Sălăjan nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie. Datele permisului comunicate de tânărul de 19 ani aparţineau unui oarecare Boris Grăjdianu. În cele din urmă, Sălăjan a declarat că în iunie anul trecut plecase în Franţa, la muncă. Acolo a cunoscut un basarabean, care s-a oferit să-l ajute să obţină un permis de conducere, contra sumei de 500 de euro. A condus liniştit cu acest permis atât în ţară, cât şi în străinătate, până să fie oprit de poliţişti din Hârlău. Vârsta, lipsa antecedentelor penale, dar şi faptul că şi-a recunoscut fapta, i-au adus lui Sălăjan o pedeapsă uşoară.

El a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru conducerea unui veficul fără permis, la 4 luni de închisoare pentru complicitate la fals material şi la 2 luni pentru uz de fals. În cazul concursului de infracţiuni, Codul Penal prevede aplicarea celei mai severe pedepse, la care se adaugă o treime din celelalte. A rezultat astfel o condamnare finală la un an de închisoare, pe care magistraţii au considerat că tânărul o poate executa şi sub supraveghere. 

Comentarii