Prof. Dan Caşcaval a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor

luni, 21 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 Prof. Dan Caşcaval a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor

Rectorul Politehnicii ieşene, prof.univ.dr.ing. Dan Caşcaval, a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, fiind unul dintre cei 17 rectori de la nivel naţional care ocupă această funcţie. Noua conducere a Consiliului Naţional al Rectorilor a fost decisă la Braşov, la Universitatea „Transilvania”, în cadrul reuniunii Plenului Consiliului Naţional al Rectorilor din România, la această întâlnire participând 69 de rectori, reprezentanţi ai universităţilor româneşti.

Totodată, în cadrul întâlnirii de vineri, a fost reales Sorin Cîmpeanu în fruntea Consiliului Naţional al rectorilor, votul fiind unul secret. Majoritatea celor 69 de rectori l-au ales pe Câmpeanu, cu 68 de voturi pentru şi un singur vot împotrivă.

Rectorul Universităţii Tehnice „Gheorge Asachi” din Iaşi se numără printre cei 17 rectori care ocupă de vineri funcţia de vicepreşedinte, alături de Ioan Abrudan de la Universitatea „Transilvania” din Braşov, Leonard Azamfirei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Daniel Breaz de la Universitatea „1 Decembrie 1918 “ din Alba Iulia, Ghiţă Bârsan de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Cristiana Cristureanu de la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, Daniel David de la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj-Napoca, Nicolae Istudor de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Viorel Jinga de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Diana Moş de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Costel Negricea de la Universitatea Romano-Americană din Bucureşti, Marilen Pirtea de la Universitatea de Vest din Timişoara, Valentin Popa de la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Marian Preda de la Universitatea din Bucureşti, Sorin Radu de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Cezar Spînu de la Universitatea din Craiova şi Radu Văcăreanu de la Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti. Secretar General al Consiliului Naţional al Rectorilor a fost ales Mihnea Costoiu de la Universitatea Politehnica din Bucureşti. 

Comentarii