Profesor supraveghetor prins când poza subiectele de la Bac cu intenția de a ajuta un candidat

joi, 19 august 2021, 13:39
1 MIN
 Profesor supraveghetor prins când poza subiectele de la Bac cu intenția de a ajuta un candidat

Cea de a treia probă din cadrul Bacalaureatului de toamnă a înregistrat o tentativă de fraudă. O profesoară din centrul de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, care îi supraveghea pe elevi într-o sală de examen, a fost surprinsă de celălalt profesor asistent în timp ce a fotografiat cu telefonul mobil subiectele. „Un cadru didactic a fost surprins când fotografia subiectele, deşi nu avea voie cu telefonul mobil în sala de examen. Celălalt profesor asistent a sesizat comisia din centrul de examen”, a declarat Paul Octav, inspector şcolar general adjunct, preşedintele Comisiei judeţene de Bacalaureat. Profesoara a fotografiat subiectele cu intenţia de a ajuta un candidat. Cadrul didactic predă la o şcoală din judeţul Botoşani.

Comisia din centrul de examen a sesizat Comisia judeţeană, care a decis eliminarea  cadrului didactic din comisia de Bacalaureat.

Înlocuirea din comisia de examen nu va fi singura problemă pentru acest cadru didactic. „La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean se va constitui o comisie de cercetare disciplinară, care va stabili şi sancţiunile. Respectivul cadru didactic nu va mai fi inclus într-o comisie de Bacalaureat, între unu şi cinci ani. Totodată, poate primi şi o altă sancţiune, cum ar fi avertisment, observaţie scrisă, diminuarea salariului”, a concluzionat Paul Octav.

Mai mult, pe monitorulbt

Comentarii