Punct final în licitaţia pentru Lotul 3 al Axei Iaşi-Suceava? Așteptăm un miracol

vineri, 11 martie 2022, 02:56
2 MIN
 Punct final în licitaţia pentru Lotul 3 al Axei Iaşi-Suceava? Așteptăm un miracol

Daroconstruct este câştigătoarea ultimei runde de reevaluări efectuate de Consiliul Judeţean pentru atribuirea contractului de lucrări pe Lotul 3 al Axei rutiere strategice Iaşi-Suceava.

Lansat în licitaţie în 2019, odată cu celelalte două loturi ale Axei din judeţul Iaşi, al treilea segment pare unul blestemat. Contestaţiile au determinat reluarea procedurii de atribuire prin licitaţie, apoi un nou val de contestări au împins atribuirea contractului în interiorul perioadei de execuţie. Durata prevăzută pentru modernizarea celor 40,6 km de drum judeţean între Belceşti şi limita judeţului Suceava este de 2 ani. Însă lucrările trebuie să fie gata până pe 31 decembrie 2023, condiţie impusă pentru obţinerea finanţării europene (73 de milioane de euro pentru toţi cei aproap 170 km, de la Iaşi la Suceava).

Dar va accepta înfrângerea Eky Route, cealaltă finalistă? Firma omului de afaceri Ion Echimov are la dispoziţie 10 zile ca să conteste atribuirea contractului către firma deţinută de Giani Canschi. Indiferent cine ar câştiga această ultimă contestaţie, dacă va fi depusă, câştigătorul va trebui să facă un miracol şi să încheie lucrarea în timpul rămas până la sfârşitul anului viitor. Este vorba de 96 de milioane de lei – valoarea estimată a contractului de la care a pornit licitaţia.

Celelalte două loturi, atribuite la sfârşitul anului 2019 (Iaşi-Breazu-Horleşti-Movileni-Gropniţa, 29,6 km, respectiv Gropniţa-Focuri-Coarnele Caprei-Belceşti, 22 km), au fost câştigate de Alpenside, firmă intrată între timp în insolvenţă. Durata lucrărilor a fost prelungită cu şase luni, până pe 25 mai, respectiv 2 iunie.

VEDEȚI ȘI:

Axa rutieră Iaşi-Suceava se lungeşte: şase luni de prelungire – AICI

Contractul de 18 milioane de euro de la CJ încă nu are stăpân: situaţia devine tot mai problematică – AICI

Axa Iaşi-Suceava e ca şi funcţională: creează deja balamuc în trafic şi nemulţumiri ale localnicilor – AICI

Comentarii