Puști de 16 ani prins de polițiști că-și plimba iubita cu mașina la miezul nopții fără să aibă permis

vineri, 06 august 2021, 13:39
1 MIN
 Puști de 16 ani prins de polițiști că-și plimba iubita cu mașina la miezul nopții  fără să aibă permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:45, lucrătorii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au oprit pentru control pe Drumul Național 17, un autovehicul marca Volkswagen Polo care a efectuat o manevră bruscă de mers cu spatele, ieșind din curtea unui imobilului din Vama, rulând mai apoi, pe o distanță de aproximativ 15 metri, pe DN 17, sensul de mers Vama-Câmpulung Moldovenesc.

Oprind mașina, polițiștii au constatat faptul că în ea se aflau două persoane, pe locurile din față, ulterior legitimării stabilindu-se identitatea conducătorului auto, în persoana numitului Ş.I., din localitate, în vârstă de 16 ani, nefiind posesor de permis de conducere, iar pe locul din dreapta-față se afla numita C. A., prietena acestuia, în vârstă de 15 de ani. Cu prilejul verificării documentelor, s-a constatat că autovehiculul marca Volkswagen Polo  este proprietatea tatălui minorului identificat la volan. Cu ocazia discuțiilor purtate cu persoanele sus-amintite, acestea au relatat verbal faptul că minorul Ş.I. a condus autovehiculul cu scopul de a se deplasa împreună cu prietena sa pe str. Prundului, din localitate, autovehiculul nefiind încredințat minorului de către vreo persoană, acesta urcându-se în mașină fără acordul tatălui său.

Băiatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “furt în scop de folosință”.

Comentarii