Regizorul Iura Luncașu: „Eu promit că o să râdă de la început până la sfârșit”

vineri, 15 martie 2019, 21:00
4 MIN

Sâmbâtă, 16 martie 2019, la Cinema City Iași, la ora 19:30, va avea loc premiera filmului românesc de comedie, „Faci sau Taci”, regizat de Iura Luncașu. 

Acesta alături de actorii: Monica Bârlădeanu, Levent Sali, Augustin Viziru, Ana Baniciu, Codin Maticiuc și Sandra Izbașa, vor fi prezenți la premieră, unde vor urmări filmul alături de publicul din sală, vor da autografe și vor aștepta întrebări, curiozități despre acest film. Cu această ocazie „Ziarului de Iași” a luat legătura cu regizorul Iura Luncașu pentru un scurt interviu înainte de premieră.

REPORTER: Care este mesajul pe care ar trebui să îl transmită filmul  „Faci sau taci” publicului?

Iura Luncașu: Cred că filmul nu are un singur mesaj sau morală, dacă vreți. Îmi place să cred că fiecare poate să-și extragă propria morala. Ar putea fi faptul că, de multe ori ai nevoie de puțin noroc în viață ca sa reușești sau ar putea fi că orice ispravă se termină până la urmă cu bine. Am optat mereu pentru povești cu situații veridice de viață, dincolo de natura ficțională a scenariului. Eu cel mai tare îmi doresc ca publicul să plece cu o stare de bine după o oră și jumătate la cinema, să mă bucur că o comedie făcută de mine poate să aducă un timp de deconectare, de stare de bine. Că doar griji și probleme avem cu toții.

REPORTER: Prin ce se diferențiază filmul  „Faci sau taci” de alte filme produse de dumneavoastră?

Iura LuncașuCred că a fost pentru prima oară de când am pornit în această aventură a filmului independent, când am avut mult mai mult timp de pregătire: de prospecții, de lucru cu actorii, de rafinare a scenariului, de lucruri care țin și de producție. Mi-am dorit ca “Faci sau taci” să fie mai bine făcut decât „Ghinionistul”, cu o poveste mai complexă, cu un umor de situație și de limbaj distribuit pe toată durata filmului, cu o distribuție mai mare. Cu fiecare nou film încerc să mai fac un pas, să ofer mai mult din ce îmi doresc, să pun câte o cărămidă la ce înseamnă industria de film comercial în România. Dorința mea este ca publicul român să ajungă să pună pe același calapod un blockbuster american cu un film romanesc, atunci când ajung la casa de bilete.

REPORTER: De ce ați ales ideea de a îmbina în această producție actori și vedete ce nu cochetaseră până acum cu lumea filmului?

Iura Luncașu: E ca un flirt pe care îl ai cu publicul, în termeni metaforici. Am mizat pe capacitatea și experiența mea de lucru cu actori neprofesioniști, dar și pe notorietatea vedetelor și pe dorința acestora de a juca. Cred că apetitul publicului și consumul efectiv de film românesc începe după acest “flirt”, care nu e altceva decât un test continuu al meu, dacă reusesc să livrez ceea ce așteaptă publicul.

REPORTER: Cum vi s-a părut reacția publicului din orașele în care a fost deja difuzat filmul?

Iura Luncașu: Am avut avanpremieră săptămâna trecută la Timișoara și Oradea, Timișoara fiind unul dintre orașele în care noi am filmat și unde am avut tot sprijinul din lume. Sălile au fost pline, s-a râs tot filmul, oamenii ne-au aplaudat, iar asta pentru mine este cel mai bun semn. Suntem în plină caravană în țară, filmul este de azi în toate cinematografele, iar sălile se anunță deja sold out. E extraordinar!

REPORTER:  De ce credeți că ar trebui să vină oamenii pentru a vedea acest film?

Iura Luncașu: Eu tare aș vrea să fie un act voluntar. Eu promit că o să râdă de la început până la sfârșit, că nu o să lipsească răsturnările de situație, și că 90 de minute vor trece pe nesimțite. Și mai cred că o să rețină cel puțin câteva replici de care să-și amintească împreuna cu prietenii.

INTERVIU REALIZAT DE Mădălina ȚUCU

 

Comentarii