Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, a intrat în afaceri cu gunoaie

luni, 23 noiembrie 2020, 10:43
1 MIN
 Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, a intrat în afaceri cu gunoaie

Judecat pentru trafic de influenţă, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase s-a apucat de trafic de gunoaie. Concubina Diana-Ionela Cîţu este doar persoana interpusă, paravanul de afaceri al lui Remus Truică. Beneficiarul real al afacerii este, însă, "creierul" Truică. Cum se naşte o afacere de succes? Cu o idee strălucită, cu multă muncă, cu o investiţie serioasă. Sau, probabil, asta ar spune orice antreprenor care a clădit business-uri într-o economie solidă, unde regulile de concurenţă sunt respectate.

Într-o economie instabilă de undeva din estul Europei, unde numeri averile licite pe degetele a puţine mâini, reţeta este alta: e nevoie de pile, de un paravan şi de nişte funcţionari de stat fără morală. Apoi, totul merge din hârtii, nu trebuie să produci nimic.

Reciclad’OR SA a fost înfiinţată în 2017. Este o OIREP sau, cu sintagma folosită acum câţiva ani, o OTR. OIREP este acronimul pentru „organizaţie care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului“.

OTR, aşa cum am arătat mai sus, era o „organizaţie de transfer de responsabilitate“. Responsabilitatea/răspunderea este a companiilor care produc deşeuri de a le recicla. Conform legii, producătorii de deşeuri trebuie să demonstreze că o mare parte din ambalajele puse pe piaţă sunt reciclate.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii