Repartizarea dascălilor care au luat peste 7 la titularizare, astăzi și mâine

miercuri, 04 august 2021, 02:00
3 MIN
 Repartizarea dascălilor care au luat peste 7 la titularizare, astăzi și mâine

Cadrele didactice care au susţinut titularizarea vor fi repartizate astăzi şi mâine, pe 4 şi 5 august, în cadrul unor şedinţe publice care vor avea loc în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi.

La nivelul judeţului, conform documentelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, sunt 161 de posturi titularizabile, dintre care 43 pentru învăţători, 41 pentru educatori, 11 pentru educaţie fizică, 8 pentru muzică instrumentală, 7 pentru engleză, 5 pentru instuire practică (mecanică), câte 4 pentru instruire practică (alimentaţie publică şi turism), profesor în centre şi cabinete de instruire psihopedagogică şi pentru dans popular, iar câte 3 la corepetiţie, informatică, instruire practică (estetica şi igiena corpului omenesc). De asemenea, sunt câte două posturi pentru fizică şi dans clasic. Câte un post este disponibil pentru disciplline precum chimie, arhitectură, gimnastică ritmică, pictură, şah, teatru, studii europene, franceză, limba rromani, mecanică sau religie ortodoxă.

Tot în aceste zile vor fi repartizate cadrele didactice angajate pe durată de viabilitate a postului care au participat la concursul naţional (42 de posturi), dar şi repartizarea cadrelor didactice titulare, fiind 9 astfel de cazuri la nivelul judeţului.

Practic, având în vedere numărul de candidaţi care au obţinut peste 7 la concursul de titularizare din acest an (aproximativ 700), în acest moment sunt peste 3 candidaţi pe un loc de profesor titular. Trebuie menţionat însă că numărul de candidaţi pe un loc variază în funcţie de materia la care au susţinut examenul, dar şi numărul de posturi.

Cum se face repartizarea

În ceea ce priveşte modul în care se distribuie locurile, cadrele didactice vor fi repartizate în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare obţinute la concurs, în limita numărului de posturi didactice, catedre vacante sau rezervate din lista afişată pentru concurs. Astfel, conform metodologiei, în cadrul şedinţelor de repartizare, opţiunea fiecărui candidat se exprimă în scris, conform cererii tip şi se consemnează în procesul verbal al şedinţei, cu certificare prin semnătura solicitantului sau împuternicitului. În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit, cererea acestuia nu se soluţionează.

Ordinea de participare la şedinţe şi implicit posibilitatea de a alege are în vedere dacă cadrele didactice sunt angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului şi au obţinut minimum 7 la titularizare, apoi candidaţii care au obţinut nota minimum 7 la concursul naţional.

Pe 5 august vor fi repartizaţi candidaţii titulari şi cadrele didactice debutante, cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate prin transfer sau detaşare, cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului rămase cu norma didactică de predare incompletă sau cei aflaţi pe posturi didactice complete indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul judeţului, a candidaţilor care au susţinut proba scrisă în judeţ şi a candidaţilor care au optat pentru repartizare în judeţ, care au statut de cadre didactice titulare şi a cadrelor didactice debutante care au promovat examenul naţional.

Comentarii