Republica Pesedistă România

marți, 25 octombrie 2022, 01:50
4 MIN
 Republica Pesedistă România

Pesedişti din toate partidele, uniţi-vă! Paul Stănescu are perfectă dreptate: toate partidele din România sunt doar variaţiuni pe aceeaşi temă.

 

Secretarul general al PSD, stimabilul Paul Stănescu, a dezvăluit că formaţiunea din care face parte vrea să câştige toate cele patru rânduri de alegeri din 2024: europarlamentarele, localele, legislativele şi prezidenţialele.

Intenţionat ori ba, fostul locotenent al lui Liviu Dragnea şi actualul cirac al lui Marcel Ciolacu le-a băgat liberalilor sula-n coaste. Cu toate că se află într-o alianţă politică de cursă lungă în fruntea ţării cu partidul lui Ciucă, pesediştii nu elimină ipoteza de a aborda singuri toate înfruntările electorale de peste doi ani. Şi nu exclud nici varianta de a obţine victorii pe toată linia. Dimpotrivă.   

Acum, analizând situaţia politică la rece, PSD chiar are şanse de a înregistra un scor istoric în 2024. Principalul său rival, PNL, e cotat cu un scor mult mai slab în toate sondajele de opinie, iar alţi adversari puternici nu se întrevăd în acest moment. Să se întâmple vreo minune electorală în următoarea perioadă? Greu de crezut, deşi războaiele nasc atât monştri cât şi eroi. Mai degrabă, este foarte posibil ca peste doi ani, la fel ca în anul de cumpănă 2000, tradiţionalul segment de electorat antipesedist să nu se mai mobilizeze la urne. Prin trădările iremisibile săvârşite după 2020, Iohannis şi gaşca lui au dezamăgit atât de tare încât nu mai are niciun rost să le oferi votul. S-a confirmat ce se ştie din bătrâni: PNL şi PSD, aceeaşi mizerie!

Atenţionaţi de onorabilul Paul Stănescu dar şi de sondajele de opinie, liberalii sunt obligaţi să ia în calcul cu maximă seriozitate, pentru anul 2024, constituirea unei viitoare alianţe electorale cu PSD, adică zămislirea unui nou USL. Doar în acest fel, prin negocieri dure cu fratele mai mare, PNL are şanse să-şi păstreze majoritatea primăriilor adjudecate în 2020. În caz contrar, într-o luptă strâmbă cu partidul lui Ciolacu, aviatorii (aşa erau alintaţi traseiştii în perioada interbelică) se vor reîntoarce fără ezitare la PSD. Deşi nu avem de-a face cu o ştiinţă exactă, un număr mare de primari poate conduce la un scor foarte bun la parlamentare, precum şi la o victorie răsunătoare la prezidenţiale.
Cu riscul de a fi contrazis cu vehemenţă, cred că PNL deţine totuşi un glonţ de argint. Este vorba de proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Deşi liberalii  resping momentan  acest proiect (considerat pe vremuri o prioritate!), e suficientă o simplă analiză logică pentru a înţelege că schimbarea i-ar avantaja. Cum principalii perdanţi ai unei astfel de iniţiative ar fi PSD şi UDMR, cine i-ar putea bate totuşi pe aleşii liberali într-un eventual tur al doilea? Cei de la USR şi AUR? Hai să fim serioşi! Ar vota oare electoratul pesedist cu un userist (în turul al doilea)? Nu, dar ar alege un liberal, dacă oponentul celui de la PNL ar fi cineva de la USR. Iar în ceea ce priveşte AUR, câţi candidaţi ai acestui partid posedă şanse reale de a se califica într-o finală? Şi PRM obţinea scoruri mari, dar nu şi primării, fiindcă membrii de partid erau de slabă calitate.

Aşadar, dacă PNL ar decide să candideze singur, consider că alegerea primarilor în două tururi le-ar crea un ascendent important în confruntarea cu PSD, mai ales în zona rurală şi în oraşele mai mici, unde USR oricum nu contează.

Parcă tocmai pentru a evita o astfel de posibilitate, acelaşi respectabil Paul Stănescu a transmis un alt mesaj important pentru ţară. Un soi de apel la unitate. Departe de a fi doar o “perlă”, cum au taxat-o unii comentatori, declaraţia pesedistului potrivit căreia “cei mai minunaţi oameni sunt pesediştii din toate partidele” reprezintă  un adevăr îngrozitor de trist.

Stănescu are perfectă dreptate: toate partidele din România sunt doar variaţiuni pe aceeaşi temă. Toate formaţiunile de la noi sunt mai mult ori mai puţin pesediste, având în ADN-ul lor politic aceleaşi gene comuniste şi securiste. După cum am descoperit chiar pe pielea noastră în ultimii 32 de ani, nu există nicio diferenţă esenţială între politicienii care ne cer votul, indiferent de partidul unde cuibăresc pentru o perioadă. Toţi sunt pesedişti în cuget şi-n simţiri.

Aceşti oameni minunaţi vor hotărî soarta ţării în 2024!

Cătălin ONOFREI

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii