Rezidenţii de anul I de la UMF s-au întâlnit cu un consilier prezidenţial

vineri, 25 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Rezidenţii de anul I de la UMF s-au întâlnit cu un consilier prezidenţial

Rezidenţii de anul I de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi au participat ieri la o întâlnire cu consilierul prezidenţial Ligia Deca, specializat în probleme de educaţie, în Aula „George Emil Palade” a UMF Iaşi. Întâlnirea a fost prezidată de reprezentanţii rezidenţilor, iar consilierul prezidenţial a ţinut un discurs în care şi-a arătat aprecierea pentru pregătirea lor profesională şi în care şi-a exprimat dorinţa ca aceştia să rămână în ţară, deşi atracţia străinătăţii este una în continuarea mare, în ciuda faptului că salariile în domeniul medical au crescut considerabil în ultimii ani. 

„Fiecare dintre dumneavoastră are în minte un drum, un parcurs, o vocaţie. Ştiu că veţi ajunge acolo şi veţi avea tot sprijinul din partea noastră; ne dorim să rămână cât mai mulţi dintre dumneavoastră în ţară, printre cei care au mare nevoie de dumneavoastră. Fiecare dintre noi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă să ajutăm să luaţi decizia în acest sens.

Aceste două crize suprapuse sunt convinsă că vă vor face mai puternici, mai rezilienţi şi foarte buni mentori pentru cei care vor veni după dumneavoastră, care poate vor avea norocul unor perioade mai liniştite”, a declarat Ligia Deca. Aceasta a mai precizat că, în ultimii doi ani, pe perioada pandemiei, a remarcat o susţinere crescută pentru medici din partea societăţii şi i-a îndemnat pe cei care aleg să rămână să ajute şi universitatea în pregătirea viitorilor tineri.

Rectorul UMF, cetăţean de onoare al judeţului

Cu ocazia acestui eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, i-a înmânat rectorului UMF Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu, titlul de cetăţean de onoare al judeţului, pentru întreaga sa activitate în domeniul medical şi în domeniul pregătirii viitorilor profesionişti din medicină. Rectorul le-a transmis rezidenţilor că biroul său este oricând deschis pentru orice problemă ar avea şi a spus că universitatea face tot posibilul să sprijine toţi cei 3.800 de rezidenţi care activează în centrul medical Iaşi.

„Este extrem de greu din partea prorectoratului responsabil cu studiile postuniversitare să urmărească respectarea traseului curricular pentru fiecare în parte, dar cel mai important lucru este că există anumite module care să fie parcurse tocmai pentru că specialitatea respectivă are puncte comune cu mai multe alte specialităţi, iar formarea trebui să fie precisă”, a punctat prof.dr. Viorel Scripcariu în discursul său. La eveniment a mai participat şi Mihai Chirica, primarul Iaşului, iar în sală au fost prezenţi mai mulţi manageri ai unităţilor medicale din capitala Moldovei, cât şi membrii din conducerea UMF Iaşi.

 

 

Comentarii