Ritualul de dimineață al Reginei Elisabeta. De ce ia de două ori micul dejun

marți, 06 iulie 2021, 11:57
1 MIN
 Ritualul de dimineață al Reginei Elisabeta. De ce ia de două ori micul dejun

Suverana ia de două ori micul dejun.

Primul mic dejun, care constă într-o ceaşcă de ceai Earl Grey savurată cu câţiva biscuiţi, este unul intim. Are loc în dormitorul ei, înainte de a îmbrăca ţinuta oficială – imediat după ce se trezeşte la ora 7:30. După ce Angela Kelly, cea care se ocupă de garderoba suveranei, îi alege hainele în funcţie de programul zilei, regina părăseşte dormitorul şi trece într-unul dintre saloanele private de la Castelul Windsor sau Buckingham, acolo unde urmează micul dejun propriu-zis.

De data aceasta, regina preferă întâi cereale, după cum a scris fostul bucătar regal Darren McGrady, în cartea lui, "Eating Royally". Apoi, consumă o felie de pâine prăjită cu marmeladă, opţional câteva linguriţe de iaurt şi un fruct – iar totul se încheie cu încă o ceaşcă de ceai. Ocazional, regina savurează şi peşte la micul dejun – mai exact, hering, pe care îl consumă oricând cu mare plăcere (şi la cină). În timpul primei mese a zilei regina consultă presa.

Aflați amănunte de pe okmagazine.ro.

Comentarii