S-au scumpit sălile de sport. La cât au ajuns cele două din Miroslava: de la Uricani și de la Cornești?

marți, 31 mai 2022, 16:24
1 MIN
 S-au scumpit sălile de sport. La cât au ajuns cele două din Miroslava: de la Uricani și de la Cornești?

Două proiecte de construire a unor săli de sport, ambele în comuna Miroslava, îşi aşteaptă titularii de contract. Licitaţiile relansate ieri de primăria locală pornesc de la valorile estimate de 2,5 milioane de lei pentru cea de la Uricani, respectiv 2,8 milioane de lei pentru viitoarea sală de la Corneşti. 

Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Termenul de înscriere la licitaţii este acelaşi, 20 iunie, iar, după atribuirea contractelor, câştigătorii vor avea 12 luni la dispoziţie să finalizeze cele două săli de sport.

Este a doua încercare de atribuire a contractelor, după ce la prima procedură, lansată la jumătatea lui aprilie, nu a fost înregistrată nicio ofertă. Reluarea licitaţiilor s-a făcut după o majorare cu peste un milion de lei a sumei alocate fiecărui proiect.

Prin aceste proiecte, „se urmăreşte creşterea gradului de participare la învăţământul obligatoriu al copiilor din comuna Miroslava, în special a celor cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului de învăţământ. Acest lucru se va realiza prin îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie”, respectiv prin construirea celor două săli de sport în cadrul Şcolilor gimnaziale „Miron Barnovschi” din satul Uricani şi „Dimitrie Anghel”, din Corneşti, precizează anunţul de licitaţie. 

Comentarii