De Sănătate

Punem punctul pe știi

Sala Polivalentă a fost transformată în spital de campanie: astăzi mai pot fi obţinute consultaţii gratuite

marți, 09 mai 2023, 01:50
1 MIN
 Sala Polivalentă a fost transformată în spital de campanie: astăzi mai pot fi obţinute consultaţii gratuite

În această perioadă a avut loc la Sala Polivalentă din Iaşi o campanie organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, în colaborare cu CJ, Primăria, UMF şi IRO, prin care s-au oferit servicii şi evenimente gratuite din domeniile medical social şi educaţional. În proiectul „Împreună pentru Oameni”, în perioada 7 – 9 mai, au fost organizate 35 de cabinete ca un spital de campanie în Sala Polivalentă, ieşenii putând să beneficieze gratuit de ecografii, consultaţii şi analize gratuite.

Conform organizatorilor, încă de duminică, 7 mai, din prima zi a proiectului, au fost efectuate 1.600 de consultaţii şi investigaţii gratuite în domeniile: cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, ORL, oftalmologie, urologie, diabet, nutriţie şi boli metabolice, reumatologie, alergologie, psihiatrie, boli infecţioase, endocrinologie şi altele. S-au efectuat şi se mai pot efectua şi astăzi ecografii mamare, abdomino-pelvine, ecografii Doppler vascular, screening pentru hepatita B şi C, screening pentru cancer de col uterin, teste genetice, cursuri de prim ajutor şi altele.

„Dintre acţiunile care se desfăşoară în perioada campaniei menţionăm: donare de sânge şi servicii de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi care vor fi programate la consultaţii. Totodată, în sala de seminarii a Casei Muzeelor, în perioada 7-11 mai, între orele 19.00 şi 20.00, au loc cursuri publice de Sănătate cu rol educaţional şi de conştientizare privind bolile frecvente cu impact medico-social important. Intrarea este liberă”, au precizat organizatorii. 

Comentarii