Şapte divorţuri la Poli!? Noutăţile aşteptate la reunirea de astăzi şi programul iernii

luni, 09 ianuarie 2023, 02:50
3 MIN
 Şapte divorţuri la Poli!? Noutăţile aşteptate la reunirea de astăzi şi programul iernii

Vacanţa Politehnicii Iaşi ia sfârşit azi. La ora 14:00 este prevăzută reunirea echipei, care se va antrena lejer în această săptămână, când vor avea loc readaptarea cu efortul şi diferite testări, fizice şi medicale.

La primul antrenament al anului sunt aşteptaţi, conform anunţului de ieri al antrenorului Leo Grozavu, 25 de jucători. 19 sunt din lotul cu care s-a jucat în toamnă – Ianoş Brînză (portar); Mădălin Martac, Christ Kouadio, Răzvan Tincu, Florin Plămadă, Viorel Lică, Enrichi Finica, Ştefan Ştefanovici, Denis Ciaun (fundaşi); Alexandru Anton, Denis Bujor, Antonio Dumitru, Gabriel Vaşvari, Tudor Telcean, Octavian Cracea, Alin Roman, Francisc Cristea, Cătălin Hlistei (mijlocaşi); Shayon Harrison (atacant) – doi sunt aduşi în această iarnă, Alexandru Musi (împrumutat până în vară de la FCSB) şi Robert Ion (Farul Constanţa), trei – fundaşii Dragoş Unugurenaşu (Rapid Brodoc) şi Alexandru Azoiţei (Ştiinţa Miroslava) şi atacantul Darius Deac (Rapid Brodoc) – au fost împrumutaţi în toamnă la alte echipe şi vor fi testaţi, la fel ca un fotbalist născut în 2004, aripa Bogdan Istrătie (Jiul Petroşani). Ultimul a mai dat probe în Copou în decembrie când a lăsat o impresie bună.

Portarul Risto Jankov, mijlocaşul Julian Marchioni şi atacantul Pawel Tomczyk, care sunt din vara trecută în Copou, se vor alătura lotului pe parcursul săptămânii. La finalul ei, se va trage linie şi se va stabili cine va continua pregătirea sub comanda lui Grozavu începând de lunea viitoare, când se va lucra la intensitate normală.

La ora actuală, tehnicianul care a renunţat la atacantul ucrainean Mihailo Plohotniuk, trecut la CSM Slatina, şi mijlocaşul argentinian Nicolas Del Priore, revenit la CD Maipu, în ţara natală, vrea să se mai dispenseze de alţi cinci jucători. Astfel, Grozavu nu mai vrea să se bazeze pe portarul austriac Tobias Knoflach, fundaşul olandez Paul Fosu-Mensah şi trei dintre jucătorii aşteptaţi la reunire: Anton, care e dorit de clubul de la care a venit în vară, Ceahlăul Piatra Neamţ, Cracea (împrumutat de la Sporting Juniorul Vaslui) şi Bujor (împrumutat de la Farul Constanţa).

În ceea ce priveşte sosirile, Poli caută acum un portar, un stoper, un mijlocaş central şi un atacant. Dacă Iaşul va găsi vârful dorit, se va încerca rezilierea cu Tomczyk.

Punctul de vârf al perioadei de pregătire din această iarnă va avea loc în perioada 6-16 februarie, când se va derula un cantonament, în regiunea turcă Antalya.

Până la reluarea campionatului sunt dorite disputarea a opt meciuri amicale.

Primele două vor avea loc, aproape sigur, în Republica Moldova, în perioada 27-29 ianuarie, unul dintre adversari, Zimbru Chişinău, fiind stabilit.

În săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie se doresc a fi perfectate alte două teste, în Copou, cu echipe din Republica Moldova sau din Liga a III-a, din zonă.

Ultimele patru verificări ale iernii urmează să se deruleze în Antalya. Politehnica va juca în Turcia pe 8 februarie, cu Veles Moscova (locul XIII în Liga a II-a rusă, care conţine 18 cluburi), pe 9 cu Cernomoreţ Odesa (locul XIII din XVI, în prima ligă ucraineană), pe 12 cu FK Liepaja (locul III în eşalonul de elită al Letoniei, care are zece formaţii) şi pe 15 cu SK Lisen (locul IV în Liga a II-a cehă, unde activează 16 echipe).

Liga a II-a de fotbal se va relua în jurul datei de 25 februarie, când este prevăzută disputarea partidelor din antepenultima etapă a sezonului regulat. În acea rundă,  Poli, care ocupă locul II în clasament, după Steaua Bucureşti, se va confrunta acasă cu CSC Şelimbăr. Sibienii sunt antrenaţi acum de Claudiu Niculescu, tehnicianul cu care Iaşul a intrat în sezonul în curs. 

Ultima oră

La reunire ar putea să fie prezenți, pentru a fi testați, alți doi jucători tineri: portarul Paul Cosma (21 ani, CS Sportul Șimleu Silvaniei) și mijlocașul central basarabean Alexandru Gău (19 ani, Viitorul Darabani).

Comentarii