Șase elevi şi șase profesori diagnosticaţi cu Covid în prima săptămână de şcoală la Iași

vineri, 18 septembrie 2020, 09:35
2 MIN
 Șase elevi şi șase profesori diagnosticaţi cu Covid în prima săptămână de şcoală la Iași

Șase elevi şi șase profesori au fost diagnosticaţi cu Covid-19 conform declaraţiilor oficiale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean în prima săptămână de şcoală. 

Potrivit informaţiilor Ziarului de Iaşi, elevii sunt din şase unităţi diferite. Cazuri noi ar fi apărut la Scoala „Ion Simionescu”, sursele ZDI afirmând că inclusiv directoarea ar fi pozitiva. 32 de profesori s-ar afla în izolare pentru că au cazuri în familie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean confirmă faptul că ar fi cazuri noi de Covid-19 şi la Şcoala „Otilia Cazimir”, dar şi la Şcoala Specială Paşcani, dar nu poate oferi informaţii complete, deoarece anchetele sunt încă în desfăşurare.

„La noi datele sunt parțiale, prin urmare, strict numărul acestora nu putem să spunem pentru că datele definitive, datele corecte le are Direcţia de Sănătate Publică, care realizează ancheta, iar Direcţia de Sănătate ne mai anunţă. Este un sistem din acesta care este în permanentă evoluţie. Sunt elevi confirmaţi în şcolile din Iaşi, sunt şi profesori. În acest moment avem o statistică care este în permanentă evoluţie. Eu pot oferi detalii despre scenarii, adică dacă în momentul îmbolnăvirii într-o şcoală scenariul se schimbă, despre acest lucru pot oferi detalii”, a afirmat prof. Antonina Bleorţ, inspector şcolar şi purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi a adăugat totuşi că „majoritatea şcolilor sunt din municipiu, avem la Otilia Cazimir, dar este în evoluţie ancheta, avem la Şcoala Simionescu şi la fel este în evoluţie ancheta, avem la Şcoala Specială Paşcani, la fel, o anchetă în evoluţie. Aşteptăm deocamdată nişte date deoarece s-au făcut teste”, a adăugat prof. Antonina Bleorţ.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iași a adăugat că "până astăzi la ora 10 nicio școală din județul Iași nu a intrat pe scenariul roșu datorită îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2".

Surse ale Ziarului de Iași confirmă faptul că, pe lângă cazurile confirmate deja de către Inspectoratul Școlar Județean Iași, la nivelul județului sunt încă doi profesori confirmați cu Covid-19, unul la Colegiul Tehnic „Ștefănescu” din Municipiul Iași și un caz de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice la Școala Osoi.

Comentarii