Scandal penal la Primăria Bacău: primarul USR și-a denunțat la DNA propria consilieră

luni, 09 august 2021, 10:10
2 MIN
 Scandal penal la Primăria Bacău: primarul USR și-a denunțat la DNA propria consilieră

„Lanțul slăbiciunilor” care a torpilat cu acuzații de corupție administrația Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Imediat după depunerea jurământului, acesta s-a grăbit să-și angajeze cei șase consilieri la care avea dreptul, toți apropiați de la USR Bacău. Dintre cei șase, doar trei aveau studii superioare, însă pentru unul dintre ei s-a modificat organigrama în Consiliul Local. Ceilalți doi au ajuns pe mâna DNA Bacău, pentru că nu ar avea studii superioare, deși au susținut că au. Inedit este că în timpul anchetei procurorilor anticorupție, Stanciu Viziteu s-a întâlnit cu fosta sa consilieră. Ulterior, a denunțat-o la DNA, pentru o presupusă încercare de șantaj.În martie 2021, procurorii DNA Bacău au început să cerceteze legalitatea angajărilor de la cabinetul primarului municipiului Bacău. Verificările s-au încheiat în luna iulie 2021, odată cu trimiterea dosarului la instanța de judecată.

Între cele două perioade, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a făcut personal un denunț la DNA, în care și-a acuzat fosta consilieră că ar fi încercat să obțină bani de la el. Primarul – și șeful USR Bacău – s-a întâlnit cu fosta colaboratoare, chiar în timpul anchetei DNA, pe 10 mai 2021, în afara sediului Primăriei.

În denunțul pe care l-a făcut, primarul a susținut că, în timpul discuției, fosta consilieră i-ar fi spus că a contactat un avocat în legătură cu dosarul penal privind angajările de la cabinet, iar acesta i-ar fi spus că are posibilitatea să colaboreze cu anchetatorii, ca „să-i tragă pe alții în jos”. Conform consemnărilor procurorilor DNA, Viziteu a reclamat și că i s-ar fi vorbit despre sume de bani, pe care ar fi trebuit să le achite.DNA: „Conținutul discuției purtate prin Whatsapp între cei doi relevă o relație apropiată, amicală, fără nicio referire la eventuale pretenții materiale”
Procurorii DNA Bacău au verificat afirmațiile primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu, însă nu au găsit dovezi și au clasat acuzația.

„Declarația dată de Lucian-Daniel Stanciu – Viziteu nu se coroborează cu alte mijloace de probă și, date fiind împrejurările concrete în care se presupune că a avut loc discuția dintre cei doi, nu mai pot fi administrate alte probe. Rezultatele percheziției informatice făcute asupra telefonului utilizat de (fosta consilieră -n.n) au confirmat susținerile lui Stanciu – Viziteu Lucian cu privire la întâlnire (…), însă conținutul discuției purtate prin intermediul aplicației Whatsapp între cei doi relevă o relație apropiată, amicală, fără nicio referire la eventuale pretenții materiale din partea (fostei consiliere – n.n)”, au concluzionat anchetatorii DNA.

Fosta consilieră a primarului și liderului USR Bacău nu a putut fi contactată, pentru un punct de vedere.

De asemenea, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu nu a răspuns încă întrebărilor adresate de Ziarul de Bacău.

Sursa: zdbc

Comentarii