Se apropie ziua reftorului: iată ce cadou neaşteptat a primit deja!

joi, 24 martie 2022, 02:50
3 MIN
 Se apropie ziua reftorului: iată ce cadou neaşteptat a primit deja!

Agitaţiune mare în zona vniversităţii din Copou în aceste zile, stimaţi profesori şi dragi studinţi imininţi: cică mâine este ziua reftorului, iar evenimentul  se anunţă a fi sub cele mai bune auspicii, ca în alţi ani. 

Iar lumea de acolo vorbeşte că acesta ar fi primit un neaşteptat cadou, cu această ocazie măreaţă: doamna proreftor Miha Ella ar fi anunţat pe ici pe colo că vrea să devină reftor plin în 2024 în locul lui. Iar domn reftor zice-se că s-a supărat foarte tare pe ea, că el voia să candideze la al treilea mandat, speculând chichiţele la care e maestru.

Dar, în altă ordine de idei, iată în acest context ce misivă secretă am primit la poşta redacţiunii, de la cineva din zonă, cunoscător al ambelor tabere: „Putler şi Pudorel (sau PutDorel) – Pudorel din Copou şi Putler sunt ca fraţii, de la înălţime, la mersul studiat şi privirea nemiloasă specifică serviciilor. Nu acceptă alte păreri, îşi impun cu forţa ideile puţine şi fixe, nu interesează ce spune lumea, se vor conducători pe viaţă, se înconjoară de yes-mani, le plac odele şi minciunile subordonaţilor şi cele din presa de casă. Îi separă câte ceva – lui Putler i-au plăcut sportul şi femeile, Putdorel merge pe jos doar până la lift şi a avut o singură muză: pe Miha Ella, care l-a trădat de când din albinuţă vrea să devină matcă”.

No, aşadar, mă Gheo: oare să fie adevărat, mă, că dă să vie păstă noi al treilea răzbel mondial, no?

Deştepţi grămadă

Apropo de răzbeluri, ceva şi despre cel de la PMP să vă spunem pe azi. Nu ştim dacă aţi observat ceva interesant în poza publicată ieri aicea la rubricuţă, aia în care Mihăiţă încălţat cu pantofi de clovn apărea cu city-managerul orfan politic Movilă de-a dreapta şi cu fătucile alea ale lui Morel penalul în spate.

Dar în dreapta lui Mihăiţă ştiţi cine era? Taman junele pe care fostul menistru Diaconescu l-a pus şef de filială la Iaşi în locul lui Movilă, un băiat despre care se zice că vrea să realimenteze din politichie, după ce firma mămicii a ajuns în faliment. Şi care, deşi adus la ţâţa politichiei taman de Movilă, va conduce acuma filiala alături de un fost tractorist de la Rediu, acuma vice acolo. Deh, oamenii lui Movilă, toţi deştepţi grămadă…

Atenţie mare la asta!

Şi ca să încheiem în aceeaşi notă de război, haideţi să vă mai spunem una la final! Mai concret, un aspect pe care am zice că merită să-l urmărim cu toţii în zilele ce urmează. Mai ales că oarece atenţionări privind Ungaria şi Orban au tot venit în ultimele zile nu numai pe surse, dar şi pe faţă, din zona Bruxelles-ului, iar ieri şi din partea unui fost vicepremier polonez.

Nu mai intrăm în amănunte, zice-se că ar fi ceva legat de un plan cu ruperea din Ucraina a părţii cu populaţie ungurească. Dar, concret, cică am putea asista în următoarele zile la ceva mişcări ale ungurilor de pe teritoriul Ucrainei de vest. Mda, interesant…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii