Spectacol de ventrilocie la Iaşi, în cadrul Festivalului de Teatru Independent

joi, 08 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Spectacol de ventrilocie la Iaşi, în cadrul Festivalului de Teatru Independent

Festivalul de Teatru Independent (FIT) revine la Iași cu ediția a II-a, după o pauză de doi ani. Iașul va găzdui trupe de teatru independent din toată țara în perioada 9-11 septembrie 2022. 

În cele trei zile de festival, publicul se poate bucura de spectacole de teatru pentru adulți și copii, printre care se numără și un spectacol unic de ventrilocie din România. În plus, duminică, 11 septembrie, are loc un show de flăcări marca Crispus – The Art Of Fire, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Programul festivalului

Vineri, 9 septembrie 2022

Ora 11:00 – „Povestea lui Harap-Alb” (Ateneul Național din Iași)

Ora 19:00 – „Dureri fantomă” (Ateneul Național din Iași)

Ora 21:00 – „Crina & CO” (Pizzeria Alila)

Sâmbătă, 10 septembrie 2022

Ora 11:00 – „Alice în Țara Minunilor” (Ateneul Național Iași)

Ora 19:00 – „Bani, timp și demoni” (Ateneul Național din Iași)

Ora 21:00 – „Impro-Sibil Show” (Pizzeria Alila)

Duminică, 11 septembrie 2022

Ora 11:00 – „Vrăjitorul din Oz” (Ateneul Național din Iași)

Ora 19:00 – „Până în zori” (Ateneul Național din Iași)

Ora 20:00 – Crispus Show: The art of Fire (Pietonal Ștefan cel Mare și Sfânt)

Ora 21:00 – „Din culise” (Pizzeria Alila)

Prima ediție a Festivalului de Teatru Independent a avut loc în anul 2019. Au fost puse în scenă 14 spectacole de comedie, cu peste 120 de participanți din București, Bacău, Oradea, Sibiu, Constanța, Turda și Iași. Precum în acest an, momentele artistice au fost susținute în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” de la Ateneul Național din Iași, la Pizzeria Alila și pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.

La momentul organizării primei ediții, Adi Afteni, directorul FIT 2019, a spus că un astfel de proiect lipsea din programul local al festivalurilor, iar maniera în care Iașul sprijină și promovează teatrele românești independente, formate doar din actori profesioniști, demonstrează că orașul nostru este o veritabilă Capitală Culturală a României.

Detalii despre fiecare spectacol în parte se găsesc pe site-ul Ateneului Național din Iași. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Ateneului Național din Iași sau prin accesarea următorului link: https://www.ateneuiasi.ro/spectacole-lunare/.

Comentarii