Spectacol la Colegiul de Artă dedicat împlinirii a 150 de ani de la naşterea pictorului Octav Băncilă

vineri, 04 februarie 2022, 02:50
1 MIN
 Spectacol la Colegiul de Artă dedicat împlinirii a 150 de ani de la naşterea pictorului Octav Băncilă

Elevii de la clasele de teatru, muzică de cameră şi coregrafie de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi au pregătit o manifestare dedicată împlinirii a 150 de ani de la naşterea pictorului Octav Băncilă, eveniment care va avea loc astăzi, 4 februarie, la Palatul Culturii. Manifestările vor avea loc în cadrul proiectului „Portativul Tânărului Artist”, o ediţie dedicată împlinirii a 150 de ani de la naşterea pictorului Octav Băncilă, evenimentul fiind organizat de către Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”.

Intrarea la evenimentul care va începe de la ora 17.00, în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iaşi, este liberă, în limita locurilor disponibile. Octav Băncilă s-a născut pe 4 februarie 1872 în localitatea Corni din judeţul Botoşani, a studiat pictura la Şcoala de Arte Frumoase din Iaşi, specializându-se apoi la München. În perioada 1916 – 1937 a fost  profesor la Academia de Arte Frumoase din Iaşi.

Organizatorii precizează faptul că intrarea la manifestarea de astăzi va fi permisă conform reglementărilor în vigoare, fiind necesar certificatul verde. De la aceste prevederi sunt exceptaţi minorii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoţiţi de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani, care prezintă un document, conform reglementărilor. 

Comentarii