SPORT O nouă ruşine mare pentru Politehnica Iaşi, un american ţinut la secret

miercuri, 20 martie 2024, 02:50
2 MIN
 SPORT O nouă ruşine mare pentru Politehnica Iaşi, un american ţinut la secret

Echipa de baschet masculin Politehnica Iaşi a bifat un nou meci ruşinos în ultima ligă internă. Duminică seară, formaţia antrenată de Gabriel Clapon a pierdut acasă cu 43-62 în faţa Agronomia Bucureşti, gazdele marcând opt (!) puncte în primul sfert şi patru (!!!) în cel de-al treilea.

Poli joacă astăzi, de la ora 12:00, în Sala Polivalentă, o nouă partidă în cadrul play-off-ului ultimului eşalon intern, ieşenii urmând a se confrunta cu gruparea craioveană Universitatea.

Înaintea duelului de azi, clasamentul primei grupe valorice a Ligii I arată astfel: 1. Steaua Bucureşti (8 victorii, 0 înfrângeri). 2. Agronomia Bucureşti (5 v, 3 î). 3. Universitatea Cluj-Napoca (5 v, 2 î). 4. CSS Gheorgheni (4 v, 4 î). 5. Universitatea Craiova (4 v, 3 î). 6. Politehnica Iaşi (3 v, 5 î). 7. ASE Bucureşti (2 v, 6 î). 8. CSU Ploieşti (0 v, 8 î).

Primele patru clasate vor juca un turneu Final Four la capătul căruia două echipe vor promova în Liga Naţională, eşalon unde activează 18 din cele 30 de cluburi de baschet din România.

După cum v-am informat, în afară de Steaua, nicio echipă din eşalonul secund nu îşi doreşte cu ardoare promovarea. Grupările din Cluj, Craiova şi Ploieşti sunt cele secunde, ca valoare, ale oraşelor respective, care au formaţii în elită, Agronomia şi ASE nu sunt susţinute de municipalitate, ca Poli, iar Gheorgheni reprezintă un oraş fără forţa de a juca în elită.

Astfel, Iaşul contiună să aibă şanse de promovare, ieşenii beneficiind şi de schimbarea (cu dedicaţie?) regulamentului de transfer, care a permis Politehnicii să aducă un jucător american. Deşi a sosit de vineri în oraş, numele lui nu era, până ieri, precizat pe pagina oficială de facebook a clubului ieşean! Directorul CS Politehnica, Vasile Manole, nu a răspuns atunci când a fost căutat pentru a lămuri misterul.

 

Alt eşec umilitor la fete. Au bifat iar „norma” de 100 de puncte încasate

 

În ceea ce priveşte echipa de baschet feminin, aceasta a suferit o nouă înfrângere umilitoare pe teren propriu, 54-106 contra CSM Alexandria în manşa I a play-off-ului ultimulul eşalon. Cum fetele antrenate de Emilia Marian pierduseră şi primul duel cu teleormănencele, 41-107 în deplasare, meciul trei, care trebuia să aibă loc astăzi, la Alexandria, nu va mai avea loc.

Reamintim, în această fază a campionatului se joacă în sistemul cel mai bun din trei partide.

Poli, care încheiase sezonul regulat pe locul VIII, ultimul al Ligii I, cu un singur succes în 14 runde, va evolua acum în turneul pentru locurile V-VIII.

Echipa ieşeană se va confrunta pe 24 martie, 29 martie şi, dacă mai e cazul, 3 aprilie, cu gruparea CSU Oradea. Primul şi, dacă se va mai disputa, al treilea joc, vor avea loc în Bihor. Orădencele au încheiat sezonul regulat pe locul IV, cu opt victorii. În celălalt meci din V-VIII se vor duela grupările timişorene Politehnica şi Bega.

În semifinale au loc partidele: Olimpia Bucureşti – Agronomia Bucureşti, Sportul Studenţesc Bucureşti – CSM Alexandria.

Comentarii