De Business

Punem punctul pe știi

Ştefan Vuza, fostul patron al fabricii Iasitex, şi-a cumpărat vilă de 7 milioane de euro

joi, 15 octombrie 2020, 12:50
1 MIN
 Ştefan Vuza, fostul patron al fabricii Iasitex, şi-a cumpărat vilă de 7 milioane de euro

Zilele trecute, Cristi Chivu a dat o lovitură financiară în plină criză imobiliară. A vândut cu 7 milioane de euro vila din Corbeanca, pe care o achiziţionase în urmă cu exact 8 ani, în octombrie 2012, cu 6 milioane euro, scrie gsp.ro.

Fostul mare internaţional a realizat astfel un profit de un milion de euro! Cel care s-a încumetat să achite 7 milioane euro pe respectiva casă este Ştefan Vuza. Acesta are 49 de ani, este patronul ChimComplex Borzeşti şi a cumpărat în 2018 Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Vuza a deţinut la Iaşi fabrica de textile Iaşitex, fostă Tesătura. El a vândut toate activele firmei ieşene şi a concediat toţi angajaţii. La vremea respectivă s-a iscat un adevărat scandal din cauza faptului că nu a acordat salarii compensatorii în cuantumul negociat cu salariaţii prin contractul colectiv.

Proprietatea tranzacţionată de Chivu are o suprafaţă utilă de peste 1.000 de metri pătraţi şi deţine o mulţime de spaţii de recreere: un cinematograf, o sală de spectacole, un centru de fitness, o sală de biliard, una de bowling, o piscină interioară, una exterioară şi o zonă de spa! Copleşitoarea fostă reşedinţă a familiei Chivu mai are 5 dormitoare, 7 băi, 3 garaje, dar şi un ponton!

Luna trecută, Cristi a absolvit Şcoala de Antrenori de la Coverciano, iar Inter i-a dat pe mână echipa Under 18. În trecut, el a pregătit formaţiile U14 şi U17 ale prestigiosului club din Milano. Pentru a se dedica tot mai serios meseriei de antrenor, Chivu a decis să petreacă mai mult timp în capitala Lombardiei, acesta fiind motivul pentru care a cedat vila din apropierea Bucureştiului. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii