Studenţii şi elevii din Iaşi, invitaţi să participe la Noaptea Albă a Universităţilor. Care sunt invitaţii speciali

marți, 31 octombrie 2023, 02:50
2 MIN

Tinerii sunt invitaţi să participe la „Noaptea Albă a Universităţilor”, eveniment unic în România organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Institutul de Studii Financiare şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi.

Pentru prima dată în Iaşi, „Noaptea Albă a Universităţilor” se va desfăşura joi, 2 noiembrie, începând cu ora 17:30-23:00, la sediul UAIC. Participarea este gratuită şi nu necesită înscriere. Evenimentul este dedicat tuturor studenţilor şi elevi ieşeni, indiferent de universitate, specializare, an de studiu, pasiuni şi interese personale.

Ce se întâmplă în cadrul evenimentului

„Noaptea Albă a Universităţilor” are suportul mai multor universităţi din ţară şi va cuprinde o serie de activităţi de tip edutainment, de educaţie financiară, întâlniri cu personalităţi din mediul academic şi de business, traininguri pentru dezvoltare personală, prezentări ale instituţiilor din domeniul financiar nebancar, proiecţii educaţionale – sesiuni ce au în medie 30-40 minute. Toate acestea vor fi organizate simultan, în diferite săli şi amfiteatre, participanţii având ocazia de a lua parte la acest program variat care le dă posibilitatea de a interacţiona cu profesionişti din diferite domenii şi de a acumula cunoştinţe utile dezvoltării lor personale şi profesionale.

Una din activităţile organizate (tip main stage) este interacţiunea cu personalităţi din diferite domenii. Participanţii la acest program au oportunitatea de a primi un plus de valoare educaţională, un semnificativ aport la bagajul de cunoaştere, bucurându-se de prezenţa unor personalităţi ale mediului financiar românesc, printre care: Horia Gustă – preşedinte AAF, Răzvan Vasile – fondator MBA Kids, Mirela Pintilie – agency manager NN Asigurări de Viaţă, şi David Petrea – cofondator MBA Kids.

Alte activităţi

În „Noaptea Albă a Universităţilor” participanţii pot cunoaşte şi speakeri din lumea artei, a sportului etc. De asemenea, pot interacţiona cu profesionişti din diferite domenii şi pot afla mai multe despre tehnologiile viitorului, participând la training-uri de dezvoltare personală. Într-un final, vor primi certificate care să îi ajute în carieră şi va avea loc o sesiune de jocuri, concursuri, premii.

Precizăm că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este un contributor activ şi constant la programele naţionale de educaţie financiară pentru tineri, numai cu un anumit nivel de educaţie financiară aceştia putând să adopte deciziile financiare necesare lor pentru asigurarea bunăstării individuale. Începând cu anul 2015, ASF şi-a asumat un rol activ în educaţie financiară, dezvoltând programe diverse, adresate mai multor grupuri ţintă (elevi, mediu universitar, populaţie adultă, formatorii ş.a.). Pentru mediul preuniversitar, ASF a încheiat, încă din 2015, un protocol naţional cu Ministerul Educaţiei pentru sprijinirea învăţământului în ceea ce priveşte educaţia financiară, dar şi acorduri de colaborare subsecvente cu inspectoratele şcolare. 

Comentarii