Studii postuniversitare pentru studenţii de etnie romă. Înscrierile, până vineri

marți, 05 aprilie 2022, 11:38
2 MIN
 Studii postuniversitare pentru studenţii de etnie romă. Înscrierile, până vineri

Studenţii de etnie romă au ocazia să participe la Programul Pregătitor Pentru Studii Post Universitare dedicat Romilor (RGPP), un program neacreditat care pregăteşte studenţii romi absolvenţi de studii universitare de licenţă pentru a participa în competiţii deschise pentru studii masterale în universităţi cu predare în limba engleză.

Astfel, studenţii care se vor înscrie până pe 8 aprilie la acest program au ocazia să primească sprijin prin pregătire academică în domeniul lor de interes, vor putea participa la cursuri intensive de Limbă engleză academice, cursuri de scriere academică, asistarea la cursuri masterale din cadrul CEU, pregătire în procesul de admitere la studii masterale, dar şi activităţi menite să dezvolte abilităţile şi competenţele de gândire crititcă, abilităţile în dezbateri, sfaturi personalizate din partea profesorilor cuprinşi în program, dar vor fi organizate şi seminarii pe tema identităţii şi a leadership-ului sau cursuri de limba romani.

Programul acoperă toate costurile asociate studenţilor admişi, de la taxă de şcolarizare, asigurare de sănătate, dar şi o bursă lunară, cheltuielile de transport şi viză şi cazare în cameră în CEU Residence Center.

Scopul programului este de a contribui la un acces echitabil al romilor în învăţământul superior în domeniul ştiinţelor sociale sau umaniste, având cunoştinţe medii de limbă engleză.

Pentru a fi eligibili la acest program este nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere că studentul este de etnie romă, că aparţine uneia dintre ţările eligibile acestui proiect, dar şi că a finalizat studiile de licenţă sau este în procesul de finalizare până în iulie 2022. De asemenea, sunt necesare cunoştinţe medii de limba engleză, dovedeşte calităţi de leadership şi îşi doreşte să continue studiile academice.

Cei interesaţi de program pot accesa pagina romanistudies.ceu.edu sau pot solicita sprijin la adresede e-mail: RGPP_Enrollment@ceu.edu sau torotcoi_simona@phd.ceu.edu.

Comentarii