Tendințe în construcția de case noi (P)

marți, 29 iunie 2021, 12:21
3 MIN
 Tendințe în construcția de case noi (P)

Multe dintre casele noi care se construiesc în această perioada urmează niște tendințe. Principalele caracteristici spre care se orientează tot mai mulți atunci când încep să își construiască o casă au legătură în special cu modul în care este gestionat spațiul, așadar cu o compartimentare cât mai inteligentă a casei.

Minimalismul și materialele de construcție sustentabile sunt alte tendințe pe care mulți au decis să le adopte. Costurile atât de construcție, cât și cele de întreținere a unei case reprezintă un alt detaliu la care se uită cei care plănuiesc să își construiască o casă nouă.

Spre ce se orientează acum românii când încep să își ridice o casă. Unele dintre aceste tendințe se reflectă inclusiv în modul în care sunt construite blocurile și respectiv apartamentele.

Case mici, dar compartimentate inteligent

O casă mică, cochetă și care să nu presupună costuri ridicate este visul oricui. Preferată în special de familii cu copii mici, o casă care nu are dimensiuni impresionante înseamnă, pe de o parte mult mai mult spațiu decât ar putea oferi un apartament într-un bloc, o oază de verdeață în care se poate relaxa întreaga familie, dar și un buget relativ decent ce trebuie alocat pentru a construi casa. Apoi, pe termen lung, costurile de întreținere a unei case mici nu sunt foarte ridicate.

Open space, alegerea familiilor moderne

Open space rămâne una dintre caracteristicile de bază ce trebuie să se regăsească la o casă nouă, pe care și-o dorește orice familie modernă. Spațiile largi și delimitarea zonelor doar prin obiecte de decor sau piese de mobilier sunt în continuare preferate de multă lume. Din dorința de a sta cât mai mult alături de cei dragi, o familie numeroasă va prefera un interior în care nu există acei pereți despărțitori, acest lucru permițându-le să interacționeze indiferent de zona din casă în care se află și activitățile pe care le au. Conceptul de amenajare open space este proiectat pentru a facilita desfășurarea de activități într-un anumit segment al spațiului, fără a perturba în nici un fel activitățile din cel învecinat.

Stilul scandinav capătă tot mai mult teren

Stilul scandinav de care vorbim cu toții de câțiva încoace, devine tot mai popular. Inclusiv atunci când vorbim de tendințe în ceea ce privește casele noi, stilul minimalist de inspirație scandinavă își face simțită influența. Stilul scandinav nu înseamnă doar simplitate, înseamnă și culori estompate, dar și utilizarea materialelor sustenabile, naturale, care nu afectează în niciun fel mediul înconjurător. Specialiștii spun însă că stilul scandinav nu a demonstrat încă tot și în următorii ani va evolua în direcții cu totul surprinzătoare.

Nu la fel de populare acum, dar cu șanse mari de a deveni tot mai apreciate sunt casele în stil mediteranean, acele case pe un singur nivel, însă generoase că dimensiune, care se completează la exterior cu o curte la fel de impresionantă în dimensiuni. Sunt casele viitorului pentru cei care își doresc să se simtă că în vacanță, în fiecare zi.

 

Comentarii