Trei noi programe de studiu, dintre care unul în engleză, organizate la Agronomie

marți, 01 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Trei noi programe de studiu, dintre care unul în engleză, organizate la Agronomie

Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare (FIRAA) de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) va avea programe noi de studii atât la licenţă, cât şi la masterat. Conducerea facultăţii şi-a propus ca, din vara acestui an, la admiterea din iulie, absolvenţii studiilor de licenţă să aibă la dispoziţie două programe noi de master: 

Managementul proiectelor şi antreprenoriat în domeniul agroalimentar şi Management în industria ospitalităţii (HoReCa). Reprezentanţii facultăţii au precizat că au luat şi decizia de a acredita un nou program de licenţă – Animal Sciences (Zootehnie), cu predare în limba engleză, în urma solicitărilor venit din ţări UE, dar şi din afara spaţiului european. „Există solicitări din ce în ce mai multe pentru parcurgerea programelor de licenţă în domeniile ştiinţelor agro-veterinare, de către absolvenţi de studii medii din spaţiul Uniunii Europene, dar şi din state terţe, care au deja tradiţie istorică de colaborare educaţională cu România: ţări ale Orientului Mijlociu, regiunea Africii de Nord şi Centrale, state ale Parteneriatului Estic (republici independente, foste state ale Uniunii Sovietice)”, a declarat prof.dr. Mircea Pop, decanul FIRAA.

În ceea ce priveşte masteratul specializat în industria ospitalităţii, decanul a precizat că vizează abordarea principalelor concepte, metode şi tehnici de management ca să asigure absolvenţilor capacitatea de a rezolva probleme întâlnite des în unităţi de cazare sau alimentaţie publică. „Programul se adresează atât absolvenţilor de facultate care optează pentru o carieră în industria ospitalităţii, cât şi persoanelor care activează deja în domeniu, dar doresc să se dezvolte profesional în calitate de lideri executivi şi strategici”, a mai precizat prof.dr. Mircea Pop. 

Comentarii