UMF dă admitere în toamnă doar pentru cei care vor să urmeze a doua facultate: care sunt condiţiile

vineri, 25 august 2023, 01:50
2 MIN
 UMF dă admitere în toamnă doar pentru cei care vor să urmeze a doua facultate: care sunt condiţiile

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) va deschide pe 4 septembrie înscrierile pentru concursul de admitere la a II-a facultate. Acest tip aparte de înscriere va avea şi un număr limitat de locuri: 40 la Medicină Generală, 30 la Medicină Dentară, dintre care 23 la Asistenţă de profilaxie stomatologică, 10 la Farmacie şi 12 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare.

Înscrierea se face exclusiv online, prin depunerea de documente scanate, iar candidaţii vor fi ierarhizaţi în funcţie de punctajul obţinut la dosare, conform unei grile de evaluare. Astfel, adeverinţa de medic / farmacist rezident le aduce acestora 40 de puncte, diploma de absolvire facultate, specializări din domeniul Sănătate şi Bioinginerie din cadrul domeniului Ştiinţe Inginereşti aplicate le aduce 5 puncte pentru fiecare 60 de credite, pentru fiecare facultate absolvită. Diploma de absolvire a unei facultăţi în alte domenii aduce 2 puncte / 60 credite. În rest, se ţine cont de media examenului de licenţă de la prima facultate şi media obţinută la bacalaureat.

Dosarele online se depun până pe 12 septembrie, iar pe 20 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

„Diplomele de bacalaureat redactate în altă limbă, vor fi însoţite de traduceri în limba română, legalizate şi autentificate de autorităţile de resort din ţara emitentă. Candidaţii care provin din ţări unde nu se susţine examen de bacalaureat, vor depune copie legalizată după foile matricole din anii de liceu. Dacă acestea nu sunt redactate în limba engleză sau franceză, este necesară traducerea legalizată a foilor matricole. (…) Candidaţii absolvenţi ai promoţiei curente ai Universităţii de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi se pot înscrie la concursul de admitere pe locurile prevăzute pentru al doilea program de studii, cu adeverinţă eliberată de secretariatul facultăţii în care se precizează media examenului de licenţă”, au transmis reprezentanţii UMF Iaşi.

Pentru specializările Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie cuantumul taxei de înscriere este de 400 lei, iar pentru specializările Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Asistenţă de Profilaxie Stomatologică şi Bioinginerie cuantumul taxei de înscriere este de 300 lei. 

Comentarii