UMF Iaşi, singura universitate din România care a participat la conferinţa UMF-urilor din Franţa

miercuri, 25 noiembrie 2020, 20:38
2 MIN
 UMF Iaşi, singura universitate din România care a participat la conferinţa UMF-urilor din Franţa

Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi (UMF Iaşi) a participat, vineri, 20 noiembrie 2020, la Conferinţa Naţională SIDES-CNCEM-UNESS, alături de toate cele 41 universităţi de medicină din Franţa. 

Conferinţa, care a reunit rectorii şi decanii universităţilor de medicină franţuzeşti, este prima organizată după semnarea contractului de parteneriat între UMF Iaşi şi UNESS International, în 13 octombrie 2020, pentru accesul la platforma educaţională digitală franceză, care permite pregătirea intensă a studenţilor francofoni pentru ECNi – testele computerizate naţionale de clasificare (rezidenţiatul francez). Urmare a acestui parteneriat, UMF Iaşi este singura universitate din Europa Centrală şi de Est ai cărei studenţi au acces la platforma digitală SIDES, în care sunt prezentate diverse exemple de cazuri clinice, dosare medicale şi subiecte de examen, astfel încât studenţii francofoni de la UMF Iaşi au şansa de a se pregăti la acelaşi nivel cu studenţii francezi.

La conferinţă au participat prof.dr. Ionela-Lăcrămioara Şerban, decanul Facultăţii de Medicină, prof.dr. Radu Iliescu, prorector UMF Iaşi şi Camil Bourhila, preşedintele Asociaţiei Medicale a Studenţilor Francofoni din Iaşi (AMSFI). Principalul subiect pe agenda conferinţei a fost reforma educaţiei medicale din Franţa, în scopul implementării noului sistem de acces la rezidenţiatul francez. Noul sistem este bazat pe achiziţia şi evaluarea competenţelor acumulate în anii de învăţământ medical (preclinic şi clinic). „Discuţiile avute în cadrul conferinţei au un potenţial excelent de materializare în universitatea noastră: fişele noastre de curs conţin deja perspective de învăţare sub formă de abilităţi specifice pentru fiecare dintre discipline şi ar fi doar o chestiune de aliniere cu sistemul educaţional medical francez. Suntem gata să implementăm ajustările începând cu anul universitar următor, astfel încât studenţii noştri să beneficieze de ele cât mai curând posibil”, a declarat prof.dr. Radu Iliescu. 

Comentarii