Un celebru profesor de neurochirurgie va conferenţia la UMF

luni, 07 februarie 2022, 02:56
2 MIN
 Un celebru profesor de neurochirurgie va conferenţia la UMF

James R. Doty, profesor de neurochirurgie, fondatorul şi directorul Centrului pentru Cercetare şi Educaţie pentru Compasiune şi Altruism (CCARE) de la Universitatea Stanford, va susţine pe 23 februarie o conferinţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi.

Autorul cărţii traduse în zeci de limbi pe tot mapamondul, "Into the Magic Shop: A Neurosurgeon’s Quest to Discover the Mysteries of the Brain and the Secrets of the Heart", va vorbi la Iaşi despre "Puterea compasiunii de a schimba vieţi".

Evenimentul se va desfăşura online miercuri, 23 februarie, de la ora 19.00, pe platforma ZOOM şi va fi transmis live pe paginile de Facebook şi YouTube ale UMF Iaşi.

"În cadrul conferinţei, dr. Doty va defini compasiunea şi va povesti despre călătoria sa personală. Va trece în revistă neuroştiinţa compasiunii şi va descrie efectul acesteia asupra creierului şi asupra fiziologiei sistemului nervos periferic", au transmis reprezentanţii UMF Iaşi.

James R. Doty a urmărit dezvoltarea unor varietăţi de tehnici prin centrul CCARE, aplicaţii şi programe pentru a aborda problemele de sănătate mintală, stres, anxietate şi epuizare. Este, de asemenea, fondatorul şi CEO-ul Happi (happi.ai), o companie de asistenţă medicală concentrată pe crearea unei platforme digitale care utilizează inteligenţa artificială combinată cu un avatar uman pentru a trata problemele de sănătate mintală. Este, de asemenea, redactor principal al "Oxford Handbook of Compassion Science".

"Dr. Doty este inventator, antreprenor şi filantrop, care a oferit sprijin organizaţiilor caritabile care susţin iniţiativele de pace, a finanţat clinici de sănătate din întreaga lume, a creat programe pentru persoanele cu dizabilităţi şi a sprijinit programe pentru adolescenţii afectaţi de SIDA/HIV. A susţinut cercetarea, a oferit burse şi a dotat catedre ale multor universităţi. În prezent se concentrează pe dezvoltarea de programe educaţionale pentru elevi axate pe compasiune, empatie şi învăţare socio-emoţională", au mai transmis reprezentanţii UMF Iaşi.

Comentarii