Un ieşean spune ca a încercat să-şi recupereze un împrumut jefuindu-l pe datornic. A fost condamnat

miercuri, 30 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Un ieşean spune ca a încercat să-şi recupereze un împrumut jefuindu-l pe datornic. A fost condamnat

Un ieșean va ajunge în închisoare pentru că a vrut să-și încaseze o datorie de 300 de lei. A găsit cu cale să-și recupereze banii jefuindu-l pe datornic. Judecătorii nu au acceptat motivul și l-au condamnat.

Faptele s-au petrecut cu câteva zile înainte de sfârșitul lui 2018. Pe seară, la 18.30, I.B. s-a dus la un bar din satul Pietriș, comuna Dolhești. Acolo se aflau și frații Cîrjobanu, aflați în stare de ebrietate și care i-au căutat gâlceavă. I.B. a reușit să evite conflictul. După aproape două ore însă, când I.B. se îtnorcea prin casă, s-a întâlnit iar cu frații Cîrjobanu, care au ieșit dintr-o curte pentru a-l opri. Marian Cîrjobanu i-a pus mâna în gât, l-a lovit cu pumnul în coaste, i-a pus mâna la gură pentru a nu țipa, iar apoi i-a luat telefonul mobil Samsung din mână. După ce i-a dat drumul, a scos din buzunar un cutter cu care l-a amenințat pe I.B. Acestaa fugit în curtea mătușii sale, aflată în apropiere. La rându-i, aceasta a sunat-o pe mama lui I.B., care a venit la fața locului. Femeile au chemat poliția, dar aceasta a ajuns abia în jurul orei 23.00. Între timp, Cîrjobanu făcea scandal în drum, continuând amenințările.

Interpelat de polițiști, Cîrjobanu a explicat că I.B. îi era dator cu 300 de lei și îi ceruse banii înapoi. I.B. se speriase și scăpase telefonul pe jos. El nu făcuse altceva decât să-l ridice. Povestea nu a fost crezută nici de polițiști și nici de magistrații Judecătoriei Răducăneni, în fața cărora Cîrjobanu a fost acuzat de tâlhărie calificată. Nu era de altfel prima faptă penală comisă de tânăr. În octombrie 2020 fusese condamnat la 10 luni de închisoare pentru conducere fără permis, iar patru luni mai târziu, la încă 2 ani de închisoare, pentru tâlhărie și la 1 an și 6 luni de închisoare, pentru furt. La aceste pedepse s-au adăugat 2 ani și 8 luni de închisoare pentru ultima faptă, rezultând o condamnare finală la 4 ani, o lună și 10 zile de detenție. Sentința a fost contestată de Cîrjobanu, cazul intrând ieri pe rolul Curții de Apel. 

Comentarii