Un membru al clanului Nunucă a fost condamnat după ce l-a ameninţat pe un poliţist în sala de judecată

miercuri, 03 august 2022, 01:50
3 MIN
 Un membru al clanului Nunucă a fost condamnat după ce l-a ameninţat pe un poliţist în sala de judecată

Condamnat deja pentru mai multe tâlhării, un infractor și-ar putea agrava pedeapsa pentru că a găsit cu cale să-și verse năduful pe polițistul care îl anchetase și care l-a însoțit la dezbaterea propunerii de arestare. El l-a amenințat în toate felurile pe omul legii, nemulțumit de încadrarea juridică și de pedeapsa posibilă.

La începutul anului 2018, polițiștii efectuau cercetări într-un dosar de tâlhărie calificată în care era implicat și Ovidiu Nunucă. În momentul în care au fost depistați toți cei patru tâlhari, procurorul a cerut arestarea lor preventivă. Ca urmare, Nunucă a fost adus în noaptea de 16/17 februarie la Judecătorie, pentru discutarea propunerii, escortat fiind de mai mulți polițiști, printre care se afla și G.B. După ce judecătorul de drepturi și libertăți s-a retras din sală pentru deliberare, Nunucă a început să-l insulte pe G.B., fiind nemulțumit de felul în care polițistul efectuase cercetările, dar și de încadrarea juridică reținută prin actul de inculpare. De la insulte, Nunucă a trecut la amenințări, spunându-i lui G.B. pe un ton calm și rece, că „îi va băga niște cuțite în gât”. Bărbatul și-a însoțit vorbele cu gesturi care ilustrau modul concret în care avea de gând să procedeze și și-a continuat spectacolul cu jigniri aduse familiei și copilului polițistului. I-a mai urat „să intre cu mașina într-un copac”. Pentru a fi clar la care dintre polițiști se referă, Nunucă l-a și identificat. „Nu am nimic de pierdut, oricum mă duc la pușcărie. Am să te tai și am să bag cuțitul în tine. La tine mă refer, la cel mai gras!”, a spus acesta.

Ulterior, polițistul avea să declare că a fost uimit când și-a dat seama că Nunucă se referea direct la el, fiind totodată îngrijorat de posibilitatea ca amenințările acestuia, mai ales cele referitoare la familia sa, să se concretizeze. Nunucă a fost trimis în judecată pentru ultraj, procesul desfășurându-se în paralel cu cel pentru tâlhărie. În instanță, bărbatul a negat comiterea faptei, afirmând că nu-și mai amintește exact cele întâmplate și reținând doar că avusese o discuție „în contradictoriu” cu polițistul, referitoare la încadrarea juridică a faptelor de care era acuzat. Declarațiile sale au fost contrazise însă de cele ale polițiștilor aflați în sală în februarie 2018.

Magistrații Judecătoriei s-au rezumat să-i aplice lui Nunucă o amendă penală de 2.700 lei, echivalând cu 270 zile de închisoare, luând în considerare starea gravă de sănătate a inculpatului, ca și faptul că acesta se afla deja după gratii. Nunucă va trebui totodată să-i achite polițistului suma de 20.000 lei ca daune morale. Sentința a fost atacată atât de Nunucă, cât și de G.B., cazul urmând să fie reanalizat de Curtea de Apel la sfârșitul lunii octombrie, după vacanța judecătorească. Dacă magistrații acestei instanțe vor considera necesară o pedeapsă cu închisoare, ea se va adăuga celei de 10 ani, o lună și 5 zile de detenție pe care Nunucă o execută deja.

Comentarii