Un veteran de război american s-a reîntâlnit cu trei italieni pe care i-a salvat în urmă cu 77 de ani

marți, 24 august 2021, 16:15
2 MIN
 Un veteran de război american s-a reîntâlnit cu trei italieni pe care i-a salvat în urmă cu 77 de ani

Un veteran american din cel de-Al Doilea Război Mondial s-a reîntâlnit luni, în Italia, cu două femei şi un bărbat pe care i-a salvat în urmă cu 77 de ani, pe când aceştia erau copii şi se ascundeau de soldaţii germani, a relatat agenţia italiană de ştiri ANSA, preluată de DPA.

Martin Adler, în vârstă de 97 de ani, a zburat de la Miami pentru a-i întâlni pe cei trei italieni, care au cu toţii acum în jur de 80 de ani, pe aeroportul din Bologna, potrivit ANSA. Adler a spus că este un moment pe care l-a aşteptat toată viaţa.

În 1944, pe când Adler avea misiunea de a descoperi soldaţi germani ascunşi în oraşul italian Bologna, el şi un alt soldat au zărit un coş mare şi închis mişcându-se.

După ce au adresat o somaţie la care nu au primit niciun răspuns, soldaţii se pregăteau să tragă când au fost opriţi de o femeie, iar din coş au ieşit trei copii, a povestit într-un mesaj pe Facebook fiica veteranului american.

Soldaţii au fost atât de bucuroşi, încât au făcut o fotografie împreună cu cei trei copii. Potrivit fiicei lui Adler, mama copiilor i-a pus să se schimbe în hainele de duminică înainte de a fi fotografiaţi.

Cei patru au reuşit să ia din nou legătura în 2020 prin intermediul reţelelor de socializare.

Povestea lui Adler a ajuns şi subiect al unei cărţi semnate de autorul italian Matteo Incerti. Acesta a declarat pentru un post de televiziune italian în decembrie 2020 că doreşte să publice frumoasa poveste a soldatului şi a copiilor. AGERPRES

Comentarii