Una faină tare, venită astănoapte cu trenul cu ecartament lat, de dincolo de Prut

sâmbătă, 11 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Una faină tare, venită astănoapte cu trenul cu ecartament lat, de dincolo de Prut

Tare fain a mai surprins-o pe asta cu Alexe de la Iaşi amicul întru cele rele să se spele Sorin Ioniţă, de la institutul EFOR din capitală. 

Bine, pe aicea prin ţară, ca să nu mai spunem de Iaşi, nu s-a auzit nimic de chestiune: noroc cu amicul Sorin care monitorizează la sânge presa de peste tot dincolo de Prut. Trebuia şi PNL Iaşi să se mai înfrăţească cu cineva, că amorul cu mafia PSD a lui Chirica a devenit deja rutină domestică. Deci l-a ales pe ţuţerul Ţurcanu, preşedintele raionului Orhei, din partidul Şor, lăsat în loc de oligarhul Ilan Şor ca să ţină culcuşul cald cât se ascunde el de justiţie prin Israel, ca participant la laundromatul cu bani ruseşti.

Ca să înţelegeţi voi, Şor e la Orhei cam ce era Pablo Escobar la Medellin: fix ce vrea el să fie, chiar in absentia. Şi adevărul e că n-ai cum să vezi în anchetatul penal Costel Alexe decât un mic aspirant la Şor-izare, dar mult mai fraier, provincial şi incapabil măcar să fugă undeva, deoarece nu vorbeşte limbi străine – Sorin Ioniţă dixit. Cum ar veni: pam-pam-paam… Ura şi la gară!

PS: Ne-a amuzat tare, pe tot rotogolul internetului, că mulţi comentatori la cele spuse mai sus întrebau de zor: «Bă, dar nu a găsit şi el un om onorabil cu care să se înfrăţească?» Iar răspunsul era, de departe, şi mai amuzant: «La care din cei doi vă referiţi?». Pam-pam!

Afacerile cu benzină: banii lu’ Grămăjoară

Pentru că tot a început uichendul, şi nu vrem ca fostul dipotat Grămadă să plece la munte supărat că, iote, a trecut ziua şi presa nu mai scrie nimic despre el, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie, ca să stea liniştit că nu l-am uitat.

Cică menajerul de târg ar deţine două benzinării de pe traseul de la Iaşi spre casa părintească, la ţară la el. Iar pe acolo cică trece periodic şi ridică obolul. Nu, nu-i căutaţi numele la catastife, că nu-l veţi găsi: lucrează prin interpuşi.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii