Unde vor susţine concursul cei 104 candidaţi la un post de director de şcoală

miercuri, 09 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Unde vor susţine concursul cei 104 candidaţi la un post de director de şcoală

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director şi director adjunct din sesiunea ianuarie – aprilie 2022 va fi susţinută de cei 104 candidaţi înscrişi la un centru special amenajat la Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iaşi. Anunţul a fost publicat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, reprezentanţii ISJ menţionând că proba scrisă a concursului se va desfăşura în baza prevederilor aduse de O.M.E nr. 4597/2021, cu modificările şi completările aduse de O.M.E nr. 3026/2022.

Potrivit listei publicate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, la nivelul judeţului au fost admise 104 dosare dintre cele 105 depuse pentru participarea la această sesiune a concursului pentru ocuparea posturilor de directori, fiind vacante la nivelul localităţilor din Iaşi un număr de 98 de posturi. Dintre cele 98 de posturi disponibile la nivelul judeţului Iaşi, 54 dintre acestea sunt pentru director plin, iar 44 pentru funcţia de director adjunct. Dintre toţi candidaţii înscrişi, doar trei profesori au ales ca participarea lor la concurs să fie publică, fiind vorba de trei cadre didactice din mediul rural. Ceilalţi candidaţi au optat pentru anonimizarea numelui.

La nivelul Municipiului Iaşi sunt 26 de instituţii care nu şi-au ocupat funcţiile de director sau director adjunct. Printre acestea se numără şi colegii cunoscute, precum Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, unde este disponibil atât un post de director, cât şi de director adjunct, la fel ca în cazul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”. De asemenea, la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” sau la Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu” sunt disponibile câte un post de director adjunct, iar la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” sunt disponibile două funcţii de director adjunct. În lista unităţilor de învăţământ fără directori din municipiul Iaşi se numără şi 11 grădiniţe, dar şi Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare” şi două licee tehnice sau Centrul Judeţean de Excelenţă Iaşi.

Candidaţii care nu vor putea participa la proba de pe 18 februarie pentru că se află în carantină vor putea susţine proba în cadrul unei sesiuni speciale, pe 4 martie. Proba de interviu va avea loc în perioada 16 – 25 martie.

Comentarii