USV Iași organizează săptămâna aceasta admitere la studiile de master

marți, 28 iunie 2022, 19:25
1 MIN
 USV Iași organizează săptămâna aceasta admitere la studiile de master

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) se alătură Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) și deschide înscrierile din sesiunea de vară de admitere cu programul de la master. 

Astfel, încă de luni, 27 iunie, tinerii interesați să continue studiile după licență cu un masterat la USV Iași se pot înscrie atât online, cât și la sediul facultăților. Perioada de înscriere este de 27 iunie – 4 iulie pentru depunerea actelor la sediul facultății și 27 iunie – 3 iulie pentru înscrierea online. În paralel, la UMF înscrierea pentru licență a fost deschisă încă de la începutul lunii, dar încă nu există o situație centralizată cu privire la numărul de dosare depuse. USV Iași scoate la concurs 517 locuri la masterat, dintre care 402 sunt bugetate.

„Programele de studii de masterat sunt generoase, specializările oferite aflându-se la mare căutare, atât în rândul absolvenților de la USV Iași, cât și de la alte universități”, au transmis reprezentanții universității. Doar trei dintre cele patru facultăți ale Agronomiei au programe de master: Facultatea de Agricultură, cu 12 programe separate, Facultatea de Horticultură, cu 5 programe, și Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Animaliere, tot cu cinci programe. Studiul la Facultatea de Medicină Veterinară se desfășoară într-un modul mai amplu, integrat în programul de licență. În ceea ce privește admiterea la studiile de licență, înscrierea este programată pentru perioada 11 – 22 iulie 2022.

Comentarii