Advertorial (P)

Ventilatoare industriale, hote profesionale din inox pentru bucatarie

marți, 29 octombrie 2019, 10:07
3 MIN
 Ventilatoare industriale, hote profesionale din inox pentru bucatarie

Pentru ventilatoare industriale se folosesc diverse tipuri de materiale in functie de compozitia si parametrii aerului. Ventilatoarele industriale cu carcase din otel sunt utilizate pentru pomparea gazelor neagresive, care nu contin substante lipicioase. Pentru transportul gazelor agresive, exista ventilatoare rezistente la coroziune, din otel inoxidabil, aluminiu sau titan. Ventilatoarele industriale din plastic sunt folosite pentru a lucra cu medii agresive care distrug metalul, dar nu distrug plasticul. Ventilatoarele de plastic nu pot fi utilizate pentru a transporta aer cu amestecuri explozive si combustibile. In fiecare caz, ventilatoarele sunt selectate pe baza conditiilor specifice de functionare si a cerintelor sanitare pentru instalatie.

Ventilatoare industriale – Radiale si axiale

Radiale. Un ventilator industrial radial,  in timpul rotirii deplaseaza aerul la periferia rotii intr-o directie radiala, unde este comprimat si, sub actiunea fortei centrifuge, este aruncat inapoi in carcasa spirala, de unde este apoi trimis in gaura de refulare. Este capabil sa  deplaseze aerul pe distante semnificative.

Axiale. Gama de ventilatoarelor axiale sunt utilizate pe scara foarte larga. De la marile industrii de rafinare si petrol, pana la intreprinderi mici si mijlocii. Restrictia in utilizare, este aceea de a fi instalate in medii cu presiune ridicata si temperatura ridicata.

Hote profesionale din inox pentru bucatarie – Caracteristici de functionare 

Gama de  hote profesionale din inox pentru bucatarie se disting prin principiul functionarii. Ele pot fi atat numai de evacuare, cat si de alimentare si evacuare. Primul tip doar extrage aerul din incinta. Cel de-al doilea tip de hota profesionala din inox pentru bucatarie, extrage aerul prin una dintre duzele sale si furnizeaza aer proaspat prin cealalta.

Filtre pentru grasime 

Pentru a proteja conductele de aer, paletele motorului ventilatorului profesional din otel inoxidabil sunt echipate cu filtre speciale pentru grasimi. Toate particulele mari de grasime, fum si abur se asaza pe ele, protejand structura interna a dispozitivelor. Curatarea filtrelor este mult mai usoara decat curatarea intregii hote cu intregul sistem interior de ventilatie. Dar pentru ca filtrele sa functioneze corect, trebuie sa fie ingrijite in mod corespunzator. Daca accesoriile sunt detasabile, acestea pot fi spalate intr-o masina de spalat vase. Unele modele de hote profesionale din inox pentru bucatarie care sunt echipate cu sisteme de auto-curatare. Este suficient sa pornesti programul si filtrele vor fi spalate cu apa calda. Acest lucru faciliteaza foarte mult ingrijirea lor.

Hotele profesionale din inox montate pe perete au, in general, un debit de aer mai mic, fiind potrivite in locuri unde exista un perete in apropierea suprafetei de gatit. Hotele profesionale din inox de tip insular sunt utilizate cel mai bine in bucatariile cu o suprafata de lucru insulara, fiind asezate deasupra suprafetei de gatit, adica in centrul bucatariei. Hotele profesionale sunt echipate cu filtre si fitinguri pentru a indeparta lichidul acumulat. Filtrele sunt usor de instalat si de dezasamblat, ceea ce le face usor de curatat.

Conform designului lor, modelele de hote profesionale din inox pentru bucatarie, sunt impartite in doua tipuri:

  • hote de evacuare;
  • hote de alimentare si de evacuare, care, pe langa eliminarea aerului contaminat din bucatarie, asigura si un flux de aer proaspat in bucatarie, din exterior.

Orice afacere cu o prezenta online, indiferent de activitatea ei, are nevoie servicii de optimizare SEO.

 

Comentarii