Victorie la despărţirea de Costel Enache

luni, 09 mai 2022, 01:43
5 MIN
 Victorie la despărţirea de Costel  Enache

 

Politehnica Iaşi – Politehnica Timişoara 3-1 (1-1), în ultima etapă a play-out-ului Ligii a II-a de fotbal

Iaşi: Axinte –Kouadio, Cană, Okan (’61 – Ungurenaşu), Ad. Ilie (’79 – Serediuc) – Pop (’61 – Aftanache), Chiorean (’66 – Kamara), Fr. Cristea, Asăvoaei – Plohotniuk (’46- Mărieş), Camara. Antrenor: Costel Enache.

Timişoara: Murariu – D. Radu (’87 – Rogosic), Bocşan, Huminic, Oanea – Bîrnoi (’72 – Vukoje), R. Lazăr, Ignea, D. Andrei (’87 – Sîntean) – Iamandache (’72 – Bakos), Ursu (’72 0 Gerbi). Antrenor: Nicolae Croitoru.

Cartonaşe galbene: Ad. Ilie (’65), Asăvoaei (’87).

Arbitri: Sergiu Mavriche; Cristian Voicu, Bianca Florea.

0-1, min. 32: Bîrnoi l-a fentat lejer pe Ilie şi a înscris cu un şut la colţul lung, din lateral dreapta, la care Axinte putea face mai mult; 1-1, min. 39: Kouadio a centrat de pe dreapta, Camara a reluat, cu capul, din careul mic; 2-1, min. 84: Camara a transformat un penalty după ce mingea a căzut pe mâna imprudentului Radu; 3-1, min. 90+5: Serediuc, dintr-o lovitură de la 11 metri acordată după un fault a lui Murariu asupra lui Camara, care scăpase singur cu portarul.

 

Costel Enache a ieşit cu fruntea sus de la Politehnica Iaşi, club care a anunţat după partida de sâmbătă, cu Timişoara, că încheie colaborarea cu antrenorul căruia îi expira contractul luna viitoare. Enache, care a lucrat tot sezonul în Copou, şi-a condus echipa spre victorie într-o dispută fără miză. Succesul s-a conturat foarte greu şi a venit abia pe final, de la punctul cu var, Camara (’84) şi Serediuc (‘90^5) transformând penaltiuri apărute fie din senin, cum a fost primul, fie într-un moment în care Timişoara a fost surprinsă avansată, în căutarea egalării. Până atunci, cu excepţia ritmului, destul de bun, meciul a lăsat serios de dorit. Ambele echipe au înscris la primele lor încercări pe poartă, prin Bîrnoi (’32) şi Camara (’39), cealaltă încercare cadrată al primei reprize, semnată de Ursu (’36), din poziţie ideală, fiind, de fapt, o pasă la Axinte.

Cele două formaţii au chinuit şi mai mult fotbalul în actul secund, în care până la golurile din final nu a mai apărut niciun şut pe poartă! Astfel, doar victoria a smuls un zâmbet forţat la finalul unui sezon dezamăgitor. Un sezon în care ieşenii au cheltuit, fără datoriile din trecut, mai mult decât unele formaţii din play-off pentru a se clasa deasupra locului care duce la baraj şi nu au obţinut nici vreo certitudine de lot pentru viitor.

 

Cornăţeanu revine în Copou

^ Pe lista posibililor înlocuitori ai lui Enache au fost trecute multe nume: Leo Grozavu, Eugen Neagoe, Mihai Teja, Adrian Mihalcea, Emil Săndoi, Viorel Moldovan, Cristi Popovici. Poli va negocia cu antrenorii sub contract după încheierea sezonului actual. Până atunci, stafful interimar al echipei este format din Mugur Cornăţeanu, care a mai lucrat în Copou, Cristi Ungureanu, Cezar Honceriu şi Ioan Cîmpeanu, ultimii din cadrul clubului. Alături de Enache au plecat din stafful tehnic şi Adrian Senin, Costi Bădan şi Alessandro Cittadino. ^ Înaintea partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului atacant Stere Sertov, care a decedat săptămâna trecută. ^ Iaşi nu i-a avut în lot pe Stan, Puşcaş şi Muratovic, toţi cu probleme medicale, şi i-a menajat pe căpitanul echipei, Plămadă (în lipsa acestuia, banderola a fost purtată de Fr. Cristea) şi pe Serediuc, intrat pe final pentru că Ilie s-a accidentat. Şi la Timişoara au fost multe absenţe: primii doi căpitani, Mera şi Scutaru, Ad.Zaluschi, Olariu, Sofran şi Pamfile. Bănăţenii au avut doar şapte rezerve. ^ Rezerve neutilizate la gazde au fost Brînză, Plămadă, Hrib şi Pelivan. ^ După un sezon în care numerele de pe tricourile Politehnicii, negre pe dunga albastră din centru, au fost dificil de văzut, modificarea a apărut abia sâmbătă, ele fiind colorate în alb. ^ Marcatorul golului oaspeţilor, Bîrnoi, a evoluat o vreme şi la Iaşi. ^ Galeria gazdelor, destul de consistentă (peste 70 de persoane), a încurajat puternic echipa, l-a contestat pe primarul Iaşului, Mihai Chirica, şi l-a aplaudat pe Enache atât în timpul meciului, cât şi la final. Iaşul a fost încurajat şi de un grup consistent de copii din zona metropolitană. Oaspeţii au fost susţinuţi de circa 20 de fani, care şi-au ironizat favoriţii de multe ori. ^ Timişoara a cerut penalty în minutul 81, când greoiul Bocşan s-a mişcat mai repede decât Axinte, a lovit balonul cu capul, fiind tamponat apoi de portarul gazdelor, care ieşise să respingă ^Celelalte rezultate ale ultimei etape din play-out: Metaloglobus – Şelimbăr 1-1; Călăraşi-Csikszereda 2-6 (grupa A); Târgu Jiu- Ripensia 0-2: Braşov – Astra 6-1; Dej – Buzău 3-0(B); Clasamente; 1.Czikszereda – 48 p; Şelimbăr – 37; 3.Metaloglobus – 37; 4.Iaşi – 36; 5.Poli Timişoara – 28 (baraj); 6, Călăraşi – 7; Brăila – 5, retrogradate (A);1, Buzău – 44; 2. Dej – 43; 3.Tg.Jiu – 34; 4. Ripensia -31; 5. Braşov – 26 (baraj(; 6.Constanţa – 18; 7. Astra – minus 1, retrogradate(B)

 

Declaraţiile tehnicienilor

Costel Enache: “Mi-a plăcut meciul, a fost unul din cele mai dinamice din acest sezon. Am avut ocazii, băieţii s-au dăruit, chiar dacă nu a fost miză. Îl desemnasem pe Cristea să bată ultimul penalty, au negociat băieţii şi a bătut Serediuc. Cea mai frumoasă amintire a mea la Iaşi a fost când galeria mi-a scandat numele”.

Nicolae Croitoru: “A fost un joc echilibrat, poate cu un plus pentru noi ca posesie. Un egal ar fi fost mai echitabil. Greşelile individuale ne-au costat, mai ales la penaltiuri. La 1-1 am avut penalty, care nu ni s-a dat”.

Comentarii