VIDEO Prima deschidere de an universitar la Iași: în Aula Magna de la Agronomie

luni, 20 septembrie 2021, 10:38
1 MIN
 VIDEO Prima deschidere de an universitar la Iași: în Aula Magna de la Agronomie

Imagine rară la Iași: Aula Magna de la Agronomie găzduiește deschiderea anului universitar. Un amfiteatru plin de persoane care poartă măști, cu studenți testați zilele trecute la cazarea în cămine.

Rectorul USAMV, prof.dr. Gerard Jităreanu, vorbește la deschiderea anului universitar despre dificultățile ultimului an și reușitele universității, în special în privința investițiilor. Chiar zilele trecute USV a semnat un contract de reabilitare a tuturor clinicilor veterinare de la facultatea de profil, în valoare de 7,5 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.La eveniment își anunțase prezența și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, însă a anulat fiindcă a trebuit să participe la alegerile de la AUF, unde candidează pentru un nou mandat.

Este prima deschidere de an universitar în Iași, dar și primul eveniment în Aula Magna "Haralamb Vasiliu" de la Agronomie, care a fost renovată în integralitate anul trecut din fondurile proprii ale instituției de învățământ superior.
Din partea Ministerul Educației participă secretarul de stat Gigel Paraschiv, care a punctat faptul că Agronomia este prima universitate de țară care începe oficial cursurile.

Comentarii