Zeci de mașini ucrainene blochează locuri în parcarea de la Aeroport. Ce-i de făcut?

duminică, 08 mai 2022, 23:14
2 MIN
 Zeci de mașini ucrainene blochează locuri în parcarea de la Aeroport. Ce-i de făcut?

Angajaţii Aeroportului care vin cu maşinile pot să le lase lângă fostul sediu al Aviaţiei Utilitare. În parcare sunt şi câteva zeci de maşini înmatriculate în Ucraina, unele aduse acolo de peste o lună

 

Traficul consistent de pasageri înregistrat la Aeroportul Iaşi în ultimele două luni a scos la iveală nu doar limitele infrastructurii actualelor terminale, dar şi pe cele ale parcării existente. Cu două săptămâni în urmă, directorul general provizoriu atrăgea atenţia asupra acestei noi crize. "Ne confruntăm cu o lipsă acută a locurilor de parcare la aeroport. Avem aproximativ 350 de locuri de parcare, care nu se pot lungi, înmulţi sau îndesi. În ultimele zile, la ore de vârf, am fost nevoiţi să blocăm accesul în parcare", afirma Romeo Vatră, recomandând celor care vor să călătorească cu avionul să vină la aeroport cu taxi, ride sharing sau cu autobuzul 50.

Soluţia temporară a fost amenajarea unor locuri de parcare pentru cei care lucrează la aeroport, atât angajaţi ai regiei, cât şi ai serviciilor de aici. Aceste locuri, care au degrevat parcarea aerogării, sunt în incinta Aviaţiei Utilitare. În aceeaşi zonă urmează să fie amenajat un spaţiu de asemenea cu caracter temporar pentru autovehiculele înmatriculate în Ucraina, aflate de mai mult timp în parcare. În număr de 40, dintre care unele cu "vechime" mai mare de o lună, autoturismele sunt monitorizate permanent, ne-a spus directorul Aeroportului Iaşi. Dacă parcarea se va aglomera în continuare, iar numărul maşinilor ucrainene parcate de peste 30 de zile va creşte, conducerea aerogării ia în considerare şi mutarea acestora într-un spaţiu supravegheat.

Extinderea parcării se va face odată cu dezvoltarea noului terminal de pasageri. Astăzi, va fi semnat contractul cu firma-lider a asocierii care a câştigat prin licitaţie contractul de extindere a infrastructurii aeroportuare – T4 şi parcare lărgită.

Comentarii