Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

10 remedii pentru a atenua durerile de gat

GALERIE
durere gat
  • durere gat
- +

Durerile in gat pot fi indicatoare ale unei simple raceli, pot semnala afectiuni ale corzilor vocale sau, in situatii mai grave, existenta unui streptococ.

In orice caz, primul lucru care ne preocupa in asemenea situatii este cum sa scapam cat mai repede de senzatia neplacuta de durere. Iata 10 remedii care te vor scapa de ea!

Antiinflamatoarele

Sunt la indemana oricui si probabil deja le ai in sertarul cu medicamente de acasa datorita faptului ca sunt foarte folositoare in foarte multe situatii. Ele te vor ajuta sa scapi de durere rapid si vor imobiliza zona inflamata.

Gargara cu apa si sare

Studiile au aratat ca gargara cu apa calda si sarata poate vindeca inflamatia din gat si reduce excesul de mucus nedorit. Actioneaza precum un aspirator al bacteriilor care irita gatul si au efect daunator. Doctorii recomanda jumatate de lingurita dizolvata intr-un pahar cu apa. In cazul in care nu poti suporta gustul sarat, poti adauga o cantitate mica de miere. Tine minte ca este important sa nu inghiti apa!

Drajeurile si spray-urile de gat

Dropsurile cu beneficii medicale te vor face sa produci mai multa saliva, in acest fel gatul pastrandu-se umed si hidratat in permanenta. Se recomanda cele cu gust mentolat sau cu eucalipt. Spray-urile cu proprietati antiacteriene au si ele un efect pozitiv. Totusi, asemenea remedii nu te vor ajuta sa invingi raceala, ci doar vor calma durerile pentru o perioada limitata de timp.

Siropul de tuse

Il poti folosi preventiv, chiar daca inca nu tusesti. Are un efect calmant si antimicrobian, dar ca si in cazul dropsurilor mentolate sau al spray-urilor, el ne ajuta sa amelioram durerea temporar, neavand efecte videcatoare asupra bolii propriu zise. Cauzei initiala a durerii trebuie gasita si tratata separat.

Lichidele

A sta hidratat este foarte important, iar asta nu se aplica doar in cazul durerilor in gat. Ele ne ajuta sa “pansam” zonele iritate ale gatului. Specialistii ne sfatuiesc sa bem lichide pentru a ne asigura ca urina are o nuanta deschisa si clara, semn al unui organism sanatos. Astfel, si sistemul tau imunitar se va mentine puternic si va lupta impotriva bacteriilor si a alergenilor. Ceea ce alegi sa bei ramane alegerea ta, insa apa este intotdeauna eficienta.

Ceaiul

In cazul in care te plictisesti de apa, va exista intotdeauna ceaiul! O cana de ceai fierbinte isi va face mereu treaba! Fie ca este alb, de fructe, negru sau verde, ceaiul contine antioxidanti care te vor ajuta sa lupti impotriva microbilor si vor indeparta infectiile. Pentru a grabi efectul vindecator, foloseste miere in loc de zahar!

Supa de pui

Este un remediu vechi de cand lumea si Pamantul care nu a dezamagit niciodata. Sodiul din zeama are proprietati antiinflamatorii, iar consumul de supa poate contribui la starea de bine. Durerea in gat ne impiedica de multe ori sa putem inghiti mancare uscata, grunjoasa, asa ca supa este un mod numai bun de a ne asigura ca acumulam nutrientii necesari pentru a lupta impotriba bolii.

Bezelele gumante

Lichidul din planta ce poarta numele de Nalba mare este folosit de sute de ani pentru a trata raceala, tusea si gatul uscat. Si desi plantele si gustarea “pufoasa” ce ii poarta numele nu au foarte multe lucruri in comun, este foarte posibil ca si bezelele sa te ajute in lupta ta cu durerea, datorita continutului de gelatina si faptului ca au o textura aparte si aluneca usor pe gat fara sa starneasca si mai multa durere.

Odihna

Corpul tau trebuie sa fie odihnit pentru a se putea tine tare in lupta cu virusul care iti face zile negre. Desi nu este o solutie imediata si directa, poate avea numeroase beneficii pentru tine.

Antibioticele

Aproximativ 10% din durerile sau inflamatiile in gat sunt cauzate de infectii bacteriene, precum Streptococcus Pyogenes. In cazul in care doctorul iti va recomanda acest tip de medicamente, este bine sa urmezi tratamentul pana la capat fara a-l intrerupe. In cazul in care nu ti-au fost prescrise antibiotice, fereste-te de ele pentru ca iti pot face rau.

elle.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri