Campania „Adoptă o clasă” – Liceul de Informatică are o nouă şi modernă sală renovată de sponsori foşti absolvenţi: e a 7-a

joi, 01 februarie 2024, 21:24
3 MIN
 Campania „Adoptă o clasă” – Liceul de Informatică are o nouă şi modernă sală renovată de sponsori foşti absolvenţi: e a 7-a

O nouă sală de clasă a fost renovată la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, datorită contribuţiei companiei Heaven Solutions. Această iniţiativă este parte a proiectului „Adoptă o clasă pentru Iaşi”, iniţiat de conducerea unităţii de învăţământ, iar până acum au fost reamenajate şapte săli de clasă.

 

La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanţi ai companiei Heaven Solutions, printre care Cristian Micliuc – directorul companiei, Bogdan Baran şi Oana Teslariu, directorul Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din IaşI – Adina Romanescu, şi profesori din cadrul unităţii de învăţământ. Toţi elevii clasei au fost prezenţi la eveniment şi au purtat tricouri personalizate cu acronimul liceului (LIIS) şi cu numele companiei Heaven Solutions.

Cristian Micliuc, directorul companiei Heaven Solutions şi fost absolvent al liceului, a subliniat importanţa implicării în astfel de proiecte, fiind a doua sală de clasă pe care a ales să o renoveze, în cadrul proiectului „Adoptă o clasă pentru Iaşi”. „Nu avem nicio obligaţie, avem doar pasiune. Când intrăm într-un proiect, preferăm să vedem rezultate pe termen lung. Contează foarte mult implicarea doameni directoare Adina Romanescu şi doamnei profesoare Mirela Ţibu, pentru că fără ele nu se întâmplă nimic. Situaţia în piaţă nu este grozavă, mai ales pentru firmele de IT, dar este important să ai nişte parteneri de discuţii care să fie catalizatori pentru proiectele acestea”, a declarat Cristian Micliuc.

Sfaturi pentru viitorii IT-işti

 

Întâlnirea cu reprezentanţii companiei a fost precum o sesiune de mentorat în domeniul IT. Elevii au fost îndemnaţi să aibă curaj şi să acţioneze. Totodată, tinerii au adresat numeroase întrebări din zona IT, fiind interesaţi de părţile hardware şi software, de limbajele de programare, de puterea computaţională şi de cyber security.

Un băiat din clasa a X-a a fost curios să afle care vor fi provocările sau oportunităţile în IT, având în vedere evoluţia inteligenţei artificiale. „Inteligenţa artificală a luat amploare, iar asta înseamnă că unele meserii vor fi înlocuite. Ce putem face noi? Trebuie să fim într-o continuă adaptare şi să învăţămăm noi skill-uri”, le-a spus Bogdan Baran elevilor.

Apoi, Oana Teslariu le-a explicat cât de important este GRIT-ul, adică perseverenţa unei persoane combinată cu pasiunea pentru un anumit scop, dar şi capacitatea de a lucra în echipă şi de a comunica.

 

Cum arată noua clasă

 

Noua sală a clasei a X-a A impresionează prin designul modern şi funcţionalitatea sa. Băncile hexagonale şi dotările tehnologice evidenţiază eforturile depuse pentru crearea unui mediu propice învăţării interactive şi colaborative. Sala de clasă mai conţine două table magnetice şi un monitor, pe care rulau imagini cu elevii care s-au implicat în reamenajare. Potrivit reprezentanţilor companiei, toţi copiii s-au implicat şi au ajutat la asamblarea scaunelor, la văruit şi la curăţenie.

„Ne bucură nespus faptul că am ajuns la a şaptea sală de clasă reamenajată în cadrul proiectului «Adoptă o clasă pentru Iaşi». Pentru noi, parteneriatul pe care îl avem cu Heaven Solutions este o oportunitate foarte mare pentru dezvoltarea competenţelor elevilor noştri. Ne bucură faptul că absolventul nostru, Cristian Micliuc, a ales şi acum să investească în elevii noştri. Este o investiţie în viitorul comunităţii ieşene. Încrederea pe care ne-o oferă companiile ne responsabilizează să facem totul cât mai bine!”, a transmis Adina Romanescu, directoarea şcolii.

 

Despre „Adoptă o clasă pentru Iaşi”

 

Proiectul „Adoptă o clasă pentru Iaşi” a fost iniţiat în anul 2020, din dorinţa de a schimba ideea de sală de clasă în România. Până în prezent, au fost renovate şapte săli de clasă la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, cu sprijinul absolvenţilor şi al firmelor partenere. Companiile care au susţinut reamenajarea celorlalte săli au fost Centric, Bitdefender, Heaven Solutions, Expert Network şi Falcon.

Comentarii