anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Cele mai importante destinații turistice din lume, într-o expoziție virtuală de carte la BCU Iași

GALERIE
biblioteca
 • biblioteca
- +

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași organizează expoziția virtuală de carte „Citește, cunoaște, călătorește!”, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului care a fost stabilită pe 27 septembrie de către Organizația Mondială a Turismului. 

Expoziția este structurată astfel încât să reprezinte îndemnul la lectură, și nu la orice fel de lectură, ci la cea care încurajează cunoașterea locurilor în care călătorim sau dorim să călătorim, și la înțelegerea modului de funcționare a sistemului turistic. Aceasta cuprinde trei categorii: Ghiduri de călătorie, Descrieri de călătorie și Literatură de specialitate, fiecare având rolul de a contribui la înțelegerea fenomenului turistic dintr-o perspectivă aparte. Expoziția este realizată de Evelina Frunzete, bibliotecar la BCU „Mihai Eminescu” Iași, în cadrul Departamentului Informatizare și Tehnologii Digitale, în colaborare cu dr. Alexandra Cehan, cadru didactic asociat la Facultatea de Geografie și Geologie de la Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

La fiecare categorie sunt circa 70 de volume care tratează fie ghiduri turistice, descrieri despre călătorii făcute de diferiți autori sau lucrări științifice din domeniul turismului, inclusiv expoziții de fotografii. Spre exemplu, la capitolul Ghiduri de călătorie, autorii expoziției virtuală vorbesc despre importanța informațiilor de istorie și cultură a destinațiilor vizitate.

„Călătoriile pe care le întreprindem sunt cel mai adesea însoțite de ghidurile turistice ale destinațiilor pe care le vizităm. Informațiile despre istorie și cultură, despre geografia locului, fotografiile care ilustrează elementele de unicitate și hărțile incluse pentru orientarea în spațiu a turistului alcătuiesc împreună un instrument esențial în bagajul oricărui călător. Colecția de cărți  din cadrul acestei categorii a expoziției prezintă o selecție de 68 de ghiduri de călătorie pentru destinații din întreaga lume, fiind incluse deopotrivă ghiduri pentru importante orașe turistice, pentru regiuni extinse și pentru întregi țări în ansamblul lor”, au precizat organizatorii. Expoziția poate fi vizitată la linkul următor - http://www.bcu-iasi.ro/Citeste-cunoaste-calatoreste-expozitie-virtuala. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.