Concurs destinat elevilor de liceu, despre reciclare şi utilizarea mai bună a resurselor

vineri, 13 octombrie 2023, 20:15
1 MIN
 Concurs destinat elevilor de liceu, despre reciclare şi utilizarea mai bună a resurselor

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi a lansat Concursul Internaţional EArTH CHALLENGE, în cadrul proiectului Erasmus+ „Embracing uncertAinty wHile fighting for sustainable development (EaRTH)”. Acest concurs are drept scop sensibilizarea elevilor de liceu la importanţa economiei circulare şi încurajarea creativităţii în dezvoltarea soluţiilor pentru patru provocări legate de utilizarea sustenabilă a resurselor.

Proiectul EaRTH este susţinut de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, în parteneriat cu alte instituţii europene, precum Consorzio Comunita’ Brianza (Italia), Formative Footprint (Spania), The Rediscovery Centre Ltd (Irlanda), E-SCHOOL EDUCATIONAL GROUP (Grecia) şi Sogutlu Esentepe Anadolu Lisesi (Turcia).

„Calitatea implementării proiectelor europene a influenţat mobilizarea de politici educaţionale şi a inovat proiectarea didactică, prin crearea de curriculum-suport, resurse educaţionale deschise. Avem dorinţa de a contribui la crearea de oportunităţi de dezvoltare pentru elevi şi cadre didactice. Se simte nevoia acută de a interacţiona cu sisteme educaţionale europene, de a tranfera bune practici din acestea în sistemul nostru de educaţie, dar şi de a duce practicile noastre de învăţare către alte sisteme de educaţie”, a precizat Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi.

Concursul se adresează elevilor de liceu şi presupune găsirea soluţiilor pentru patru provocări legate de utilizarea mai bună a resurselor:

1. Tehnologie durabilă: Cum să reutilizăm produsele electrice şi electronice?

2. Modă Durabilă: Cum să valorificăm vestimentaţia demodată?

3. Design Circular: Cum să prelungim viaţa produselor casnice?

4. Energie Durabilă: Cum să reducem consumul de energie într-o localitate/locuinţă?

Înscrierile pentru concurs se vor încheia pe 18 octombrie 2023.

Comentarii