Copiii pleacă în căutarea cărăbuşilor, fluturilor şi a şopârlelor în Grădina Botanică

miercuri, 31 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Copiii pleacă în căutarea cărăbuşilor, fluturilor şi a şopârlelor în Grădina Botanică

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a lansat un eveniment special în parteneriat cu Grădina Botanică „Anastasie Fătu“, în care îi invită joi, 1 iunie, pe copii, dar şi pe ceilalţi ieşeni interesaţi să devină „detectivi de plante şi animale“. 

Programul zilei va cuprinde expediţii de recunoaştere a broscuţelor, şerpilor sau tritonilor, trasee de interceptare a fluturilor, cărăbuşilor şi albinelor, căutarea activă de păsări prin Grădină, precum şi mai multe lecţii de limbaj al ciripiturilor de dragoste şi război. „Aces­tora li se adaugă experimente interactive, ex­poziţii de fotografie şi un atelier special care îi va familiariza pe participanţi cu vieţuitoarele din lacul grădinii. «Biologia în parc» se va desfăşura între 10.00 şi 18.00 în mai multe zone din Grădina Botanică“, au precizat reprezentanţii UAIC. 

În zona serelor şi pe platoul din zona de acces în grdăină, dinspre strada Dumbrava Roşie, vor fi amplasate standuri experimentale tematice unde cei interesaţi vor putea cerceta ţesuturi de plante şi animale cu ajutorul microscopului. De la ora 10.00 la ora 13.00, pe malul lacului va avea loc un atelier de hidrobiologie, unde vor fi aduse câteva specii de vieţuitoare din apă pentru a fi analizate de public. Însă reprezentanţii UAIC au spus că cele mai interesante activităţi pentru publicul larg vor lua forma unor expediţii în Grădina Botanică de la ora 10.00, 11.00, 16.00 şi 17.00, fiind patru itinerarii diferite menite să scoată în evidenţă ecosistemul din grădină – itinerarul botanic, unde vor fi identificate plantele care oferă oamenilor resurse vitale pentru existenţa cotidiană, entomologie – căutarea de fluturi, cărăbuşi şi albine, herpetologie – un traseu de desco­pe­rire şi împrietenire cu broscuţe, tritoni, şopârle şi şerpi şi ornitologie – un tur ghidat printre cuiburi de păsări. „Este o invitaţie adresată tuturor pentru a redescoperi frumuseţea na­turii din imediata noastră vecinătate“, a de­clarat conf.dr. Carmen Gache, coordonatorul evenimentului. 

Comentarii