În atenția viitorilor studenți! Universitatea „Cuza” a început preînscrierile pentru admitere

vineri, 09 aprilie 2021, 01:58
2 MIN
 În atenția viitorilor studenți! Universitatea „Cuza” a început preînscrierile pentru admitere

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) a dat startul preînscrierilor online pentru admiterea din acest an, candidaţii care vor completa fişa şi dosarul de concurs având avantajul că vor elimina eforturile implicate de deplasarea până la Iaşi la admiterea propriu-zisă. Cei interesaţi să urmeze cursurile unei facultăţi din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi pot să completeze fişa de preînscriere şi dosarul de concurs pe platforma inscriere.uaic.ro, candidaţii având posibilitatea să formuleze opţiuni privind programele de studii la care ar dori să fie admişi şi pot încărca documente doveditoare privind datele personale, studiile absolvite sau rezultatele obţinute etc.

Potrivit reprezentanţilor universităţii, oferta pentru acest an cuprinde 200 de programe de studii, 78 pentru studii de licenţă şi 122 pentru studii de master. La majoritatea facultăţilor, admiterea pentru studii de licenţă se va realiza exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat, iar la şase facultăţi iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

"Admiterea la studii de master se va face, în cazul majorităţii facultăţilor, pe baza unei medii în care examenul de licenţă va conta în proporţie de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului şi/sau a scrisorii de intenţie sau interviul va avea o pondere de 40%. În cazul Facultăţii de Drept, media examenului de licenţă va avea o pondere de 50%, media anilor de studii 25% şi tot 25% nota obţinută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenţie şi CV", au precizat reprezentanţii UAIC.

În acest an, candidaţii UAIC au la dispoziţie şi 27 de specializări în limbi străine, 6 la studii de licenţă şi 21 la studii de master. În cadrul activităţilor dedicate admiterii, UAIC a pregătit şi o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăţi, care pot fi urmărite în direct, online, în perioada 7 – 28 aprilie. Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat pe pagina uaic.ro/cursuri-online-2021. Prima sesiune de admitere din acest an va avea loc în perioada 12-17 iulie. 

Comentarii