„Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Moldova” a strâns la Iaşi circa 1.500 de persoane

luni, 21 august 2023, 17:12
1 MIN
 „Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Moldova” a strâns la Iaşi circa 1.500 de persoane

Tinerii ortodocşi din Moldova s-au adunat într-un eveniment deosebit în perioada 18-20 august, în cadrul "Întâlnirii tinerilor ortodocşi din Moldova", organizată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi a unor importante instituţii locale, precum Primăria Judeţului Iaşi, Prefectura Judeţului Iaşi şi Universitatea „Al. I. Cuza" Iaşi. Această întrunire a reunit tineri, clerici, profesori şi voluntari într-o atmosferă de maximă efervescenţă spirituală şi culturală, în total fiind vorba despre 1.500 de persoane.

Evenimentul a avut un caracter educaţional deosebit, cu patru licee de prestigiu din Iaşi – Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" Iaşi, Liceul de Informatică „Grigore Moisil" Iaşi şi Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iaşi, care au organizat activităţi formative sub egida temei din acest an a întâlnirii, şi anume "Despre arta de dărui şi beneficiile generozităţii".

În spaţiile celor patru instituţii de învăţământ preuniversitar, au avut loc ateliere de lucru şi sesiuni de dialog în jurul temei propuse. Participanţii au avut oportunitatea de a explora şi dezbate concepte legate de generozitate şi de modul în care aceasta poate fi aplicată în viaţa de zi cu zi, valorificând principiile spiritualităţii creştin-ortodoxe.

Această întâlnire a tinerilor ortodocşi din Moldova a reprezentat nu doar o ocazie de învăţare şi dezvoltare personală, ci şi un moment de comuniune şi spiritualitate profundă, într-un efort de a promova valorile creştin-ortodoxe şi de a încuraja generozitatea în rândul tinerilor şi al comunităţii în ansamblu.

Comentarii