Medalii de argint pentru studenţii politehnişti obţinute la o olimpiadă internaţională
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Medalii de argint pentru studenţii politehnişti obţinute la o olimpiadă internaţională

GALERIE
studenti medaliati
  • studenti medaliati
- +

Doi studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi au obţinut medalii de argint la Olimpiada internaţională de matematică organizată de Universitatea Ariel din Israel.

Competiţia se află la cea de-a XIV-a ediţie, fiind intitulată „Internet Mathematical Olympiad“. Concursul s-a desfăşurat online, pe 8 decembrie 2020, participând un număr record de studenţi, din acest motiv rezultatele fiind făcute publice abia acum.

La această ediţie a olimpiadei de matematică au fost înscrişi 408 tineri din 11 ţări, din India, Israel, Marea Britanie, Polonia, România, Rusia, Rwanda, Turkmenistan, Uzbekistan, Vietnam şi Statele Unite ale Americii, Politehnica ieşeană fiind reprezentată de doi studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, din anul al II-lea, Gabriel Alexandru Scînteie şi Robert Curpăn. În urma participării la olimpiadă, ambii studenţi de la TUIASI au obţinut medalia de argint.

Competiţia s-a desfăşurat pe două secţiuni: Blitz şi Championship. La secţiunea Blitz studenţii TUIASI au obţinut punctaj maxim, iar premierea s-a făcut pentru secţiunea Champion­ship.

Cititi si: Gala Excelenţei în Educaţie: Mălina, pasionată de Fizică, este eleva anului

„Încă o dată, Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iaşi este prezentă pe harta celor mai importante instituţii de învăţământ superior la nivel internaţional prin rezultatele obţinute de studenţii săi la competiţiile de matematică. Acestea vin în continuarea altor rezultate remarcabile obţinute anul trecut de către studenţii TUIASI: 4 medalii la Olimpiada Internaţio­nală de Matematică pentru Studenţi SEEMOUS 2020“, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică şi Informatică de la TUIASI.

Cei doi studenţi medaliaţi au fost pregătiţi de lect. dr. Marcel Roman, prof. dr. Radu Strugariu şi lect. dr. Marian Panţiruc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.