anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 09.08.2020

Medicul care a descoperit HIV (laureat Nobel) este convins că virusul Wuhan a fost creat în laborator

GALERIE
Profesorul Luc Montagnier
  • Profesorul Luc Montagnier
- +

Profesorul Luc Montagnier, câştigător al Premiului Nobel pentru medicină în 2008, pentru descoperirea virusului HIV, care produce SIDA, a susţinut la o emisiune a unui post francez, că virusul Wuhan, cunoscut sub numele de SARS-cov-2 este un produs sintetic care a fost eliberat accidental dintr-un laborator din Wuhan, China.

Se spune că cercetătorii chinezi au folosit coronavirusuri drept bază pentru generarea de noi virusuri în încercarea de a găsi un vaccin împotriva SIDA.

Aşa cum a arătat şi o echipă de medici indieni la începutul pandemiei, în genomul virusului Wuhan au fost găsite segmente de genom de HIV. După o presiune imensă, echipa de medici indieni şi-a retras lucrarea, înainte ca ea să fie revizuită de colegi.

Versiunea oficială a regimului comunist chinez despre originea virusului este că acesta a sărit speciile, provenit de la lilieci (fără să se ştie cum, exact), şi a infectat o piaţă de animale vii - Huanan - din Wuhan. Dar un studiu al publicaţiei The Lancet arăta că 30% din pacienţi iniţiali nu au avut nicio legătură cu piaţa. Astfel că după cinci luni de la izbucnirea oficială a pandemiei, China nu a putut produce un pacient iniţial şi un mod de apariţie.

Potrivit profesorului Luc Montagnier, câştigător al Premiului Nobel pentru medicină în 2008 pentru „descoperirea” virusului HIV ca fiind cauza epidemiei de SIDA, împreună cu Francoise Barre-Sinoussi, virusul Wuhan este un virus care a fost manipulat şi eliberat accidental din un laborator din Wuhan, China, în ultimul trimestru al anului 2019.

Potrivit profesorului Montagnier, acest laborator (Institutul de Virologie Wuhan), cunoscut pentru activitatea sa legată de studierea coronavirusurilor de liliac, ar fi încercat să folosească unul dintre aceste virusuri ca vector pentru HIV în căutarea unui vaccin împotriva SIDA.

„Împreună cu colegul meu, bio-matematicianul Jean-Claude Perez, am analizat cu atenţie genomul acestui virus ARN”, explică Luc Montagnier, intervievat de dr. Jean-Francois Lemoine pentru podcastul zilnic al publicaţiei Pourquoi Docteur, adăugând că alţii au a explorat deja această cale:

Cercetătorii indieni au încercat deja să publice rezultatele analizelor care au arătat că genomul coronavirusului conţinea secvenţe ale unui alt virus, ... virusul HIV (virusul SIDA), dar au fost forţaţi să-şi retragă descoperirile, deoarece presiunea era prea mare. .

Moderatorul, dr. Jean-Francois Lemoine a întrebat dacă virusul în chestiune ar fi putut proveni de la un pacient care ar fi fost infectat cu HIV.

„Nu”, spune Luc Montagnier, „pentru a insera o secvenţă HIV în acest genom, sunt necesare instrumente moleculare şi asta se poate face doar într-un laborator”.

Potrivit laureatului Nobel pentru Medicină, o explicaţie plauzibilă ar fi un accident în laboratorul Wuhan. El a mai adăugat că scopul unor programe de acolo a fost căutarea unui vaccin împotriva SIDA.

În opinia dr. Luc Montagnier, veştile bune sunt că, în timp, elementele inserate în acest virus vor fi eliminate pe măsură ce virusul se răspândeşte:

„Natura nu acceptă alterări moleculare, va elimina aceste schimbări nefireşti şi chiar dacă nu se va face nimic, lucrurile se vor îmbunătăţi, dar, din păcate, după multe decese.”

Dr. Luc Montagnier a adăugat că, cu ajutorul undelor de interferenţă, am putea elimina aceste secvenţe şi, ca urmare, opri pandemia.

Întrebat dacă nu îi este frică de faptul că ar fi considerat un conspirator Montagnier a explicat: "Conspiratorii sunt tabăra opusă, care ascunde adevărul", afirmând că nu vrea să acuze pe nimeni şi că speră că cei din China vor recunoaşte ceea ce crede că s-a întâmplat în laboratorul lor.

"În orice caz, adevărul iese întotdeauna la iveală, este responsabilitatea guvernului chinez să îşi asume responsabilitatea" a adăugat laureatul Nobel.

Sursa: epochtimes-romania

Ideea că SARS-CoV-2 ar fi putut fi produsul unor manipulări genetice este departe de a fi unanim acceptată. Virușii creați de om există, dar sunt combinații, deseori spectaculoase, de viruși deja existenți, ceea ce-i face în general ușor de recunoscut de către microbiologi.  Ori SARS-CoV-2 nu are caracteristicile unui virus artificial și niciun împrumut genetic suspect nu lasă de presupus că ar fi existat vreo intervenție umană.

„Seamănă prea mult cu ceva natural ca să fie vreun dubiu că este ceva artificial”, crede Etienne Simon-Loriere, cercetător la Institutul Pasteur, intervievat de Le Monde, despre posibilitatea ca virusul să fi provenit din vreun laborator:

„Pentru recrearea unui virus atât de mare, ar fi nevoie de cunoștințe tehnice pe care doar puține laboratoare din lume le au – poate mai puțin de zece în total – și nu este plauzibilă ideea că niște oameni de știință au putut crea un virus care să interacționeze atât de bine cu receptorul ACE2 [prin care se instalează în corpul uman], când acest mecanism nu fusese niciodată observat anterior.”

Majoritatea cercetătorilor sunt de acord că virusul responsabil de Covid-19 este de origine animală – liliac și/sau pangolin – după cum au reconfirmat recent studii conduse de China, Marea Britanie-Australia-SUA și SUA-Elveția.

Potrivit Universității din Pennsylvania, SARS-CoV-2 ar fi o mutație a unui virus găsit la lilieci, predispus la recombinări, și anume RaTG13, în perioada 1948 - 1982.

Deși există instrumente foarte precise de editare a virușilor, ca deja celebrul Crispr-Cas9, această posibilitate nu-i convinge pe specialiști.

„Mi s-a pus întrebarea de multe ori și am răspuns clar că nu, rezumă Gaëtan Burgio, care este un utilizator al acestei tehnologii de editare genetică. Există atâtea divergențe la nivel genetic că ar fi practic imposibil din punct de vedere practic să le manipulăm cu ajutorul Crispr. Această ipoteză este total absurdă”. Ca și cea care preconizează vindecarea cu ajutorul undelor magnetice, una din propunerile fantasmagorice ale lui Luc Montagnier.

”Prisma deformatoare” a descoperirii HIV

Nu este prima dată când, în ciuda prestigiului adus de distincția primită, laureatul Premiului Nobel 2008 este contrazis de alți savanți. Trebuie reamintit că după ce a fost recompensat pentru cercetările sale de la începutul anilor 1980, s-a demarcat în anii 2010 prin teze din ce în ce mai inconoclaste, astăzi în totală contradicție cu restul comunității științifice.

Savantul susține de exemplu controversata teză a „memoriei apei” a lui Jacques Benveniste, promovează originea microbiană a autismului, a propus vindecarea Papei de boala Parkinson cu ajutorul sucului de papaya și a pornit o cruciadă împotriva vaccinurilor. O luare de poziție care a condus în 2017, la o petiție împotriva sa semnată de peste o sută de medici care l-au acuzat de „afirmații periculoase”. Mai mulți experți chestionați de Le Monde pe tema Covid-19 au refuzat de altfel să comenteze public „niște prostii” care nu sunt demne de interes.

„Se poate face o listă lungă a laureaților de Premii Nobel în domeniul științelor care au luat-o razna, fie pe partea ideologică (ca fizicienii deveniți naziști, Lenard, Stark), fie pe partea falsei științe (Watson și afirmațiile sale rasiste în 2007, Montagnier)”, reamintește Alexandre Moatti, specialist în istoria științei din Paris și autor al volumului Alterscience: postures, dogmes, idéologies (Odile Jacob, 2013).

Acesta arată că expertiza HIV a lui Luc Montagnier a constituit o ”prismă deformatoare”. „Spiritul științific încearcă să cuprindă un număr de date, uneori contradictorii, mai ales în cazul Covid-19, să emită raționamente bazate pe fapte, cu o anumită discreție; adepții alter-științei vor aduce totul către subiectul lor de predilecție, dorind astfel să se pună în valoare”.

Deși codul genetic al virusului este bine cunoscut astăzi și originea sa sintetică a fost respinsă, rămân totuși numeroase zone de umbră asupra modului în care a apărut. 

Două teze ies în evidență în acest sens: una a epidemiologilor, privind o transmitere naturală care ar fi tranzitat prin piața de animale sălbatice din Wuhan și un animal gazdă, posibil pangolinul; cealaltă, relansată pe 16 aprilie de Statele Unite într-un context de luptă pentru putere la nivel diplomatic cu China, a unei contaminări accidentale într-un laborator de virusologie din Wuhan, renumit pentru studiile pe lilieci.

Sursa: rfi.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.