luni, 01.03.2021
Profesorul Luc Montagnier, câştigător al Premiului Nobel pentru medicină în 2008, pentru descoperirea virusului HIV, care produce SIDA, a susţinut la o emisiune a unui post francez, că virusul Wuhan, cunoscut sub numele de SARS-cov-2 este un produs sintetic care a fost eliberat accidental dintr-un laborator din Wuhan, China.
Se spune că cercetătorii chinezi au folosit coronavirusuri drept bază pentru generarea de noi virusuri în încercarea de a găsi un vaccin împotriva SIDA.
Aşa cum a arătat şi o echipă de medici indieni la începutul pandemiei, în genomul virusului Wuhan au fost găsite segmente de genom de HIV. După o presiune imensă, echipa de medici indieni şi-a retras lucrarea, înainte ca ea să fie revizuită de colegi.
Versiunea oficială a regimului comunist chinez despre originea virusului este că acesta a sărit speciile, provenit de la lilieci (fără să se ştie cum, exact), şi a infectat o piaţă de animale vii - Huanan - din Wuhan. Dar un studiu al publicaţiei The Lancet arăta că 30% din pacienţi iniţiali nu au avut nicio legătură cu piaţa. Astfel că după cinci luni de la izbucnirea oficială a pandemiei, China nu a putut produce un pacient iniţial şi un mod de apariţie.
Potrivit profesorului Luc Montagnier, câştigător al Premiului Nobel pentru medicină în 2008 pentru „descoperirea” virusului HIV ca fiind cauza epidemiei de SIDA, împreună cu Francoise Barre-Sinoussi, virusul Wuhan este un virus care a fost manipulat şi eliberat accidental din un laborator din Wuhan, China, în ultimul trimestru al anului 2019.
Potrivit profesorului Montagnier, acest laborator (Institutul de Virologie Wuhan), cunoscut pentru activitatea sa legată de studierea coronavirusurilor de liliac, ar fi încercat să folosească unul dintre aceste virusuri ca vector pentru HIV în căutarea unui vaccin împotriva SIDA.
„Împreună cu colegul meu, bio-matematicianul Jean-Claude Perez, am analizat cu atenţie genomul acestui virus ARN”, explică Luc Montagnier, intervievat de dr. Jean-Francois Lemoine pentru podcastul zilnic al publicaţiei Pourquoi Docteur, adăugând că alţii au a explorat deja această cale:
Cercetătorii indieni au încercat deja să publice rezultatele analizelor care au arătat că genomul coronavirusului conţinea secvenţe ale unui alt virus, ... virusul HIV (virusul SIDA), dar au fost forţaţi să-şi retragă descoperirile, deoarece presiunea era prea mare. .
Moderatorul, dr. Jean-Francois Lemoine a întrebat dacă virusul în chestiune ar fi putut proveni de la un pacient care ar fi fost infectat cu HIV.
„Nu”, spune Luc Montagnier, „pentru a insera o secvenţă HIV în acest genom, sunt necesare instrumente moleculare şi asta se poate face doar într-un laborator”.
Potrivit laureatului Nobel pentru Medicină, o explicaţie plauzibilă ar fi un accident în laboratorul Wuhan. El a mai adăugat că scopul unor programe de acolo a fost căutarea unui vaccin împotriva SIDA.
În opinia dr. Luc Montagnier, veştile bune sunt că, în timp, elementele inserate în acest virus vor fi eliminate pe măsură ce virusul se răspândeşte:
„Natura nu acceptă alterări moleculare, va elimina aceste schimbări nefireşti şi chiar dacă nu se va face nimic, lucrurile se vor îmbunătăţi, dar, din păcate, după multe decese.”
Dr. Luc Montagnier a adăugat că, cu ajutorul undelor de interferenţă, am putea elimina aceste secvenţe şi, ca urmare, opri pandemia.
Întrebat dacă nu îi este frică de faptul că ar fi considerat un conspirator Montagnier a explicat: "Conspiratorii sunt tabăra opusă, care ascunde adevărul", afirmând că nu vrea să acuze pe nimeni şi că speră că cei din China vor recunoaşte ceea ce crede că s-a întâmplat în laboratorul lor.
"În orice caz, adevărul iese întotdeauna la iveală, este responsabilitatea guvernului chinez să îşi asume responsabilitatea" a adăugat laureatul Nobel.
Sursa: epochtimes-romania
Ideea că SARS-CoV-2 ar fi putut fi produsul unor manipulări genetice este departe de a fi unanim acceptată. Virușii creați de om există, dar sunt combinații, deseori spectaculoase, de viruși deja existenți, ceea ce-i face în general ușor de recunoscut de către microbiologi. Ori SARS-CoV-2 nu are caracteristicile unui virus artificial și niciun împrumut genetic suspect nu lasă de presupus că ar fi existat vreo intervenție umană.
„Seamănă prea mult cu ceva natural ca să fie vreun dubiu că este ceva artificial”, crede Etienne Simon-Loriere, cercetător la Institutul Pasteur, intervievat de Le Monde, despre posibilitatea ca virusul să fi provenit din vreun laborator:
„Pentru recrearea unui virus atât de mare, ar fi nevoie de cunoștințe tehnice pe care doar puține laboratoare din lume le au – poate mai puțin de zece în total – și nu este plauzibilă ideea că niște oameni de știință au putut crea un virus care să interacționeze atât de bine cu receptorul ACE2 [prin care se instalează în corpul uman], când acest mecanism nu fusese niciodată observat anterior.”
Majoritatea cercetătorilor sunt de acord că virusul responsabil de Covid-19 este de origine animală – liliac și/sau pangolin – după cum au reconfirmat recent studii conduse de China, Marea Britanie-Australia-SUA și SUA-Elveția.
Potrivit Universității din Pennsylvania, SARS-CoV-2 ar fi o mutație a unui virus găsit la lilieci, predispus la recombinări, și anume RaTG13, în perioada 1948 - 1982.
Deși există instrumente foarte precise de editare a virușilor, ca deja celebrul Crispr-Cas9, această posibilitate nu-i convinge pe specialiști.
„Mi s-a pus întrebarea de multe ori și am răspuns clar că nu, rezumă Gaëtan Burgio, care este un utilizator al acestei tehnologii de editare genetică. Există atâtea divergențe la nivel genetic că ar fi practic imposibil din punct de vedere practic să le manipulăm cu ajutorul Crispr. Această ipoteză este total absurdă”. Ca și cea care preconizează vindecarea cu ajutorul undelor magnetice, una din propunerile fantasmagorice ale lui Luc Montagnier.
”Prisma deformatoare” a descoperirii HIV
Nu este prima dată când, în ciuda prestigiului adus de distincția primită, laureatul Premiului Nobel 2008 este contrazis de alți savanți. Trebuie reamintit că după ce a fost recompensat pentru cercetările sale de la începutul anilor 1980, s-a demarcat în anii 2010 prin teze din ce în ce mai inconoclaste, astăzi în totală contradicție cu restul comunității științifice.
Savantul susține de exemplu controversata teză a „memoriei apei” a lui Jacques Benveniste, promovează originea microbiană a autismului, a propus vindecarea Papei de boala Parkinson cu ajutorul sucului de papaya și a pornit o cruciadă împotriva vaccinurilor. O luare de poziție care a condus în 2017, la o petiție împotriva sa semnată de peste o sută de medici care l-au acuzat de „afirmații periculoase”. Mai mulți experți chestionați de Le Monde pe tema Covid-19 au refuzat de altfel să comenteze public „niște prostii” care nu sunt demne de interes.
„Se poate face o listă lungă a laureaților de Premii Nobel în domeniul științelor care au luat-o razna, fie pe partea ideologică (ca fizicienii deveniți naziști, Lenard, Stark), fie pe partea falsei științe (Watson și afirmațiile sale rasiste în 2007, Montagnier)”, reamintește Alexandre Moatti, specialist în istoria științei din Paris și autor al volumului Alterscience: postures, dogmes, idéologies (Odile Jacob, 2013).
Acesta arată că expertiza HIV a lui Luc Montagnier a constituit o ”prismă deformatoare”. „Spiritul științific încearcă să cuprindă un număr de date, uneori contradictorii, mai ales în cazul Covid-19, să emită raționamente bazate pe fapte, cu o anumită discreție; adepții alter-științei vor aduce totul către subiectul lor de predilecție, dorind astfel să se pună în valoare”.
Deși codul genetic al virusului este bine cunoscut astăzi și originea sa sintetică a fost respinsă, rămân totuși numeroase zone de umbră asupra modului în care a apărut.
Două teze ies în evidență în acest sens: una a epidemiologilor, privind o transmitere naturală care ar fi tranzitat prin piața de animale sălbatice din Wuhan și un animal gazdă, posibil pangolinul; cealaltă, relansată pe 16 aprilie de Statele Unite într-un context de luptă pentru putere la nivel diplomatic cu China, a unei contaminări accidentale într-un laborator de virusologie din Wuhan, renumit pentru studiile pe lilieci.
Sursa: rfi.com
Cuvinte cheie: + coronavirus, wuhan, laborator, Luc Montagnier, nobel
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
O mare campioană a ajuns să doarmă într-un cimitir după ce şi-a pierdut toţi banii
Yohan Blake spune că preferă să rateze Jocurile Olimpice decât să se vaccineze
Ministrul Educaţiei anunţă că doar 1,7% din totalul claselor învaţă acum în sistem online
Peste 20 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin în Regatul Unit
Fauci estimează că în SUA copiii vor fi vaccinaţi de la începutul anului viitor
Gheorghiţă: Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă de vaccinare din 15 martie
Ce legătură a jucat alcoolul în accidentul din capitală în urma căruia au fost omorâte două fete
Restricţii de viteză dinspre Dancu spre Iaşi şi invers datorită lucrărilor din zonă
Trump reintră în arenă la reuniunea conservatorilor americani de la Orlando
VIDEO: Noua Miss Germania are 33 de ani şi este mamă a doi copii
Navalnîi îşi ispăşeşte pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare în regiunea rusă Vladimir
Biserică în flăcări după ce lumânărarul a fost lăsat nesupravegheat
La Iaşi vor ajunge încă 28.080 doze de vaccin Pfizer BioNTech
Viktor Orban se vaccinează cu produsul împotriva covid-19 al grupului chinez Sinopharm
Un artist turc, Müjdat Gezen, riscă închisoarea din cauză că l-a criticat pe preşedintele Erdogan
1 Martie 2021: mărţişoarele nu se înfig în piept, ci în braţ!
Înghesuială mare la vaccinare: 146.000 de români s-au programat în ultima zi
Arestarea rapperului Pablo Hasel a provocat noi violenţe la Barcelona
Bugetarii pot rămâne angajaţi până la vârsta de 70 de ani. Nu pot însă cumula pensia cu salariul
Un imens aisberg, cât aglomeraţia Parisului sau Londrei de mare, se desprinde din Antarctica
Ce spune ministrul Muncii despre majorarea pensiilor cu 40%: “Doar nu îi doare gura”
Iaşul a urcat pe un nedorit loc III în ţară în funcţie de numărul cazurilor de COVID
Cântecul ales pentru a reprezenta Cipru la Eurovision a provocat controverse majore
Numărul infectărilor cu noul coronavirus a urcat la 2.830 de cazuri în ultimele 24 de ore
Patru comune din judeţ sunt în scenariul roşu. Care este cea mai afectată localitate
Jandarmii au amendat un preot fiindcă le-a urat să ajungă în Rai cu toată familia
Alte trei centre de vaccinare vor funcţiona în judeţ de la 1 martie
Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, şi-a găsit un loc călduţ la Federaţia de Rugby
Femeia care a omorât două fete cu maşina recunoaşte că a încurcat pedalele
Un pacient de 80 de ani a murit după ce a căzut de la etajul cinci al Spitalului Judeţean Constanta
Rareş Bogdan îl “înţeapă” pe Dan Barna după incidentul cu ochelarii din Camera Deputaţilor
Guardiola se miră de victoriile pe bandă rulantă ale echipei sale: Nu este normal
UPDATE: Fetiţa opărită cu ciorbă ieri seara este în stare foarte gravă. Cum este tratată?
Medic: În scenariul cel mai optimist, revenim la normalitate la finele lui septembrie
O şoferiţă din Iaşi bine “aghesmuită” a intrat cu maşina într-un stâlp de pe marginea drumului
Un autoturism s-a izbit într-o curbă periculoasă de o autoutilitară: două persoane au murit pe loc
Profesorul Alexadru Rafila: Noua tulpină de coronavirus circulă în toate judeţele României
Statele Unite au aprobat al treilea vaccin anti-Covid: Johnson & Johnson
Bebeluş născut în autospeciala SMURD, în drum spre maternitate
Intervenţie la limită! Trei persoane, salvate dupa ce au rămas blocate într-un lac din Şipote
Ce spune ministrul Muncii despre cumulul pensiei cu salariul în sistemul public
Legea salarizării va fi modificată! Ce se întâmplă cu sporurile bugetarilor?
VIDEO: Maşinăria care înghite dioxid de carbon şi-l transformă în piatră
Descoperire excepţională a unui luxos car ceremonial roman la Pompei
Fred Segal, legendar creator de modă de la Los Angeles, a murit la vârsta de 87 de ani
Copii aduşi de urgenţă la Iaşi după ce au fost opăriţi cu ciorbă! Variantele luate în calcul
Românii se programează la vaccinare cu o viteză de 302 persoane pe minut
Managerul Spitalului Găeşti îi dă replica lui Arafat pe tema camerelor hiperbare
Raluca Turcan vorbeşte despre o nouă creştere a alocaţiilor pentru copii
VIDEO: Femeie decedată şi alte două persoane rănite după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat
Nicolae GRECUVolei, handbal, rugby |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Eugen MUNTEANUMonumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III) |
pr. Constantin STURZUÎnsemnări pentru predica de mâine |
arh. Ionel OANCEAForma oraşului |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.